Komende weken controle hondenbelasting

Foto:

Bent u in het bezit van één of meerdere honden? Dan weet u ongetwijfeld dat u verplicht bent hondenbelasting te betalen. Graag maken we u er voor alle zekerheid op attent dat in de komende weken huis-aan-huis gecontroleerd wordt of van elke hond aangifte is gedaan.

De controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs van de gemeente. Op verzoek wordt dit getoond. Als u niet thuis bent en de controleur heeft het vermoeden dat op uw adres één of meerdere honden gehouden worden die nog niet bij de gemeente geregistreerd staan, dan laat hij een brief en een aangifteformulier bij u achter.
 
Wacht niet te lang met aangifte
Heeft u een hond en bent u nog niet in de gelegenheid geweest daarvan aangifte te doen, dan adviseren wij u daarmee niet te lang te wachten. U loopt anders het risico een boete te krijgen. Voor het doen van aangifte kunt u tijdens openingstijden terecht in het gemeentehuis in Vlijmen Ook kunt u digitaal aangifte doen. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de hondenbelasting.

Belastingtarieven
Het tarief voor het belastingjaar 2014 en 2015 bedraagt: voor een eerste hond € 59,40, voor een tweede hond € 87,12, voor een derde hond € 104,76 en voor een kennel € 296,64. Voorbeeld: Heeft u twee honden dan betaalt u het tarief voor de eerste plus het tarief voor de tweede hond. In dit geval is dat dus samen € 146,52 per jaar. Heeft u drie honden? Dan komt daar nog € 104,76 bij.

Bron: Gemeente Heusden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen