Tevredenheid huisartsen met dienstverlening Jeroen Bosch ziekenhuis toegenomen

Foto: Heusden Nieuws

Het JBZ verzorgt onderzoeken die door huisartsen zijn aangevraagd zoals fietstesten en bloedonderzoek. Ruim acht op de tien huisartsen beoordeelt de kwaliteit van de dienstverlening van het JBZ met goed tot zeer goed. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van 2011 toen dit percentage nog op 55% lag. De resultaten van het onderzoek worden door het JBZ gebruikt om de dienstverlening aan huisartsen en patiënten verder te verbeteren.

In het onderzoek is ook gekeken naar de ervaringen met de afdelingen die voor huisartsen onderzoeken uitvoeren en analyseren zoals bijvoorbeeld de röntgenafdeling en laboratoria. Natuurlijk is er ook ruimte voor verbetering. De suggesties en opmerkingen van huisartsen bieden hierbij goede aanknopingspunten.
 
Van goed naar beter
Marian Frijters, relatiemanager huisartsen van het JBZ, is blij met de resultaten. Frijters: ‘Steeds meer zorg vanuit het ziekenhuis verschuift naar de huisartsenpraktijk. Het is goed te horen dat wij met onze onderzoeksafdelingen erin slagen de huisarts daarbij te ondersteunen. Wij zoeken voortdurend naar nieuwe manieren om met hen samen te werken. Het is voor de huisarts bijvoorbeeld voor bepaalde laboratoriumonderzoeken mogelijk dit in de eigen praktijk te doen. De patiënt hoeft dan in een aantal gevallen niet meer voor bloedafname naar een prikpost en de uitslag is snel bekend. Hierbij wordt de huisartenspraktijk ondersteund door het ziekenhuis.’
 
Vooral de ‘losse’ opmerkingen zijn belangrijk voor de afdelingen om het werk nog verder te verbeteren.  Het viel niet binnen het onderzoek, maar huisartsen grepen wel het onderzoek aan om te melden dat de telefonische bereikbaarheid van sommige afdelingen van het ziekenhuis beter kan. Uiteraard onderneemt het JBZ actie om de telefonische bereikbaarheid te verbeteren. 
 
Over het onderzoek
In totaal hebben 82 huisartsen van de 450 huisartsen uit het verzorgingsgebied van het JBZ aan het onderzoek deelgenomen. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in de periode februari – april. Huisartsen konden zowel online als schriftelijk deelnemen.

Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen