Brandweer Heusden zoekt vrijwilligers

Foto:

Heusden kan niet zonder brandweer, maar de brandweer kan ook niet zonder jou. Vrijwilligers vormen de basis voor de brandweer in Heusden. Zij zorgen ervoor dat in geval van nood de hulp dichtbij is. Wil jij bijdragen aan deze snelle hulpverlening, meld je dan aan als brandweervrijwilliger.

De brandweer in Heusden heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Heb jij het in je om deze vrijwilliger bij de brandweer te zijn? Wil jij je inzetten voor anderen en hulp verlenen onder niet alledaagse omstandigheden? Kun je overdag snel op de brandweerkazerne zijn? Dan is het brandweervrijwilliger vast iets voor jou!
Kom kijken op 20 september tijdens de Kennismakingsdag tussen 10:00 en 15:00 uur.
De werkzaamheden
Branden blussen is de hoofdtaak van een brandweerman/vrouw. Maar daar stopt het niet: Wat dacht je van het openknippen van auto’s bij ongevallen en de inzittenden uit hun benarde positie halen? Het verrichten van hulpverlening op het water waarbij wij ingezet kunnen worden in onze regio.  De helpende hand bieden aan dieren die in nood verkeren. Brandwacht zijn betekent veelzijdigheid, acute paraatheid en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen inzet is hetzelfde!
Ons aanbod
Spannend en uitdagend werk, een hechte groep collega’s en de mogelijkheid om je zinvol in te zetten voor je omgeving. Je wordt opgeleid tot (rijksgediplomeerd) brandwacht. Je werkt met de modernste brandbestrijdings- en redmiddelen. Voor oefenen, opleiden en uitrukken ontvang je een vergoeding. De opleiding tot brandwacht, een dag of avond cursus, is voor rekening van de brandweer.
Onze organisatie
De brandweer in Heusden is onderdeel van Brandweer Brabant-Noord en wordt bemand door 21 vrijwilligers. Jaarlijks worden deze vrijwilligers ongeveer 52 keer gealarmeerd. De vaste oefenavond is op maandagavond van 20.00 uur – 22.00 uur. Ter bevordering van de onderlinge binding kent de post een actieve personeelsvereniging. Brandweer Brabant-Noord is het brandweerkorps voor de 20 gemeenten in Noordoost Brabant. De organisatie omvat ruim 1000 vrijwilligers en 250 beroepskrachten die werken vanuit 39 brandweerposten, 5 districten en met een centrale vestiging in ‘s-Hertogenbosch.
Wie zoeken wij? 
Mannen en vrouwen met lef en een ondernemende instelling. Ben je flexibel, sportief, houd je van werken in teamverband en zet je je graag in voor je medemens in jouw woonplaats? Dan is vrijwilliger bij de brandweer iets voor jou! Een spannende bijbaan naast je eigen baan. Iedereen vanaf 18 jaar en in goede lichamelijke conditie kan zich aanmelden. Belangrijk is dat iemand snel op de kazerne kan zijn. Niemand is honderd procent beschikbaar, maar de voorkeur voor de post Heusden gaat uit naar mensen die op werkdagen  overdag beschikbaar zijn omdat ze bijvoorbeeld in Heusden of directe omgeving werken en/of wonen.

Belangstelling 
Is je interesse gewekt en lijkt het je wat om vrijwilliger te worden, neem dan contact op met de postcommandant; Loet Laurey via telefoonnummer 088 – 020 82 49 / 06 – 22238552 of per e-mail: [email protected]. Uiteraard kun je bij hem ook nadere informatie krijgen over het werk van een brandweervrijwilliger, de organisatie, wat wij van jou vragen, en wat je voor ons kunt betekenen.
Kennismakingsavond
Op zaterdag 20 september 2014 organiseert de brandweerpost Heusden een kennismakingsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur . Op deze dag  kun je kennismaken met  het brandweervak, vertellen brandweervrijwilligers je over de opleidingen en hun voldoening bij dit werk en krijg je een goed beeld van de brandweer in Heusden.
Deze dag wordt gehouden op de parkeerplaats aan de Steenweg in Heusden waar ook diverse demonstraties zullen worden gegeven.

Bron: Brandweer.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen