Gemeente schenkt Scouting Dr. Akkermansgroep Drunen 2 zonnepanelen

Foto:

Op zaterdag 20 september 2014 heeft wethouder Mart van der Poel zonnepanelen aan o.a. de Dr. Akkermansgroep uit Drunen aangeboden. De overhandiging vond plaats op het terrein van de Dr. Akkermansgroep aan de Duinweg. Er was ook een afgevaardigde van Scouting Garcia Moreno uit Nieuwkuijk bij, deze groep heeft ook zonnepanelen gekregen, evenals Scouting Maurice Flacard uit Vlijmen.

De Natuur- en Milieu Vereniging gemeente Heusden (NMVH) heeft in 2013 een actie gehouden, ‘Heusden zoekt de Zon op’. Dit was een actie ter ontzorging van de inwoners van Heusden bij de ingewikkelde keuze voor zonnepanelen. Ter stimulatie van deze actie heeft de gemeente besloten om voor iedere 50 bestelde panelen in deze actie ook één paneel te bestellen. De actie van NMVH heeft uiteindelijk een bestelling opgeleverd van ongeveer 450 zonnepanelen. De gemeente heeft daarom eind 2013 negen panelen besteld. In overleg met de scoutinggroepen zijn deze negen panelen omgezet in 6 grotere panelen.
Met de plaatsing van de zonnepanelen is hopelijk een start gemaakt voor een prettige samenwerking tussen de gemeente en de scoutinggroepen op het gebied van bewuste omgang met energie, natuur en milieu. Er staat al een plan op stapel voor een project met de jeugdleden van de clubs.
Langs deze weg wil de Dr. Akkermansgroep de gemeente bedanken voor de zonnepanelen, ze zullen binnenkort op het clubgebouw geplaatst worden.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen