Politieagenten krijgen nieuw uniform

Foto:

Alle politieagenten die op straat dienst doen, krijgen vanaf maandag 29 september een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform.

1

Het straatbeeld gaat er de komende weken flink door veranderen. Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest. Politiechef Hans Vissers: “Het nieuwe uniform zal onze herkenbaarheid nog verder vergroten. Iedere inwoner uit onze regio gaat in één opslag zien: dat is onze politie. Een politie die met het nieuwe uniform behulpzaamheid en toegankelijkheid uitstraalt. Klaar om de komende jaren altijd en overal voor de burger klaar te staan.”

Tenues
Het nieuwe uniform wordt gefaseerd uitgereikt in de periode van maandag 29 september tot en met vrijdag 17 oktober. Het kan in de tussentijd gebeuren dat u op straat agenten tegenkomt die er verschillend uitzien. Maar of ze nu het operationele uniform of het representatieve tenue dragen, ze hebben dezelfde bevoegdheden en zijn even waakzaam en dienstbaar. Bovendien blijven politiemensen die niet op straat werken het huidige uniform dragen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen