Schooljudo: Leren stoeien met een lach!

Foto:

Een subsidie-aanvraag vanuit de Sportimpuls maakt het mogelijk dat meer dan 400 kinderen op 8 basisscholen in Heusden-Vesting, Elshout, Nieuwkuijk en Vlijmen de kinderen uit de groepen 3 en 4 zes weken in de ban van Schooljudo zijn. Een kwaliteitsimpuls voor het bewegingsonderwijs.

Tien jaar geleden is Schooljudo opgericht. Een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel en voor verbetering van zowel de motorische als sociale ontwikkeling van kinderen. 
In 10 jaar tijd is Schooljudo uitgegroeid tot grootste judoclub van Nederland. De sport wordt ondersteund door de grootste zorgverzekeraar van Nederland: Zilveren Kruis Achmea. Dit partnerschap maakt mogelijk dat elk jaar zo’n 22.000 kinderen van 350 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken onder leiding van een Schooljudo Entertainer aan waarden zoals respect, discipline, samen en PLEZIER. Daarom noemt Schooljudo de judoleraren ook entertrainers. Het draait om leren met een lach. De belangrijke opvoedkundige waarden worden in het lespakket benadrukt. Dit alles gewoon in de gymzaal want deze wordt met echte judomatten en bakken vol met judopakken omgetoverd tot een dojo. 

img0536-kopie

Met Schooljudo, winnaar van de Sportiviteit Prijs 2013, leren kinderen feedback aan elkaar te geven en om te gaan met winst en verlies. Op deze manier wil Schooljudo, net als partner Stichting Aandacht Voor Pesten, een bijdrage leveren om pesten op en rond de scholen te verminderen.
 
Marijn van der Aa van Judoclub Drunen zet zich, samen met Entertrainers Mickel Verhoeven en John Oomen, in om de lessen tijdens schooltijd te verzorgen. Na de zes weken tijdens schooltijd verzorgt JC Drunen ook zes naschoolse lessen in de wijk.
 
Op 16 december worden er drie grote afsluitende clinics met een wereldtopper georganiseerd in sporthal Die Heygrave in samenwerking met Stichting de Schroef. Meer informatie hierover volgt nog.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen