Politieactie; Betaal uw boete, voorkom politie aan de deur

Heusden, Haaren, Boxtel, Sint-Oedenrode, Vught – Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen de komende weken de politie aan de deur verwachten. In deze periode besteedt de politie in het hele land, dus ook in de politieregio Oost-Brabant, extra aandacht aan de inning van nog niet-betaalde boetes.

Tijdens de actie worden ook mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om alsnog hun opgelegde vrijheidsstraf te ondergaan.
Langs de deuren
Vanaf maandag 27 oktober gaan agenten langs de deuren van mensen met openstaande boetes en/of nog een vrijheidsstraf te goed hebben. Daarnaast wordt de recherche ingezet om veroordeelden te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Ook worden er opsporingsmiddelen zoals de ANPR ingezet (scannen van voertuigenkentekens).
Laatste kans
Met deze aankondiging krijgen de inwoners van de politieregio een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur. Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen.
Landelijke actie
Deze landelijke actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen