Dierenliefhebbers boos op de Efteling vanwege nieuwe stunt met levende tijger

Foto:

De Efteling ligt onder vuur door een zogenaamde stunt met een echte tijger. Het park kwam deze week met een nieuw filmpje. In de video, opgenomen met verborgen camera’s, worden verschillende vaders voor de gek gehouden. Fata Morgana, de attractie waarin mensen met een bootje door een jungle, een oosterse stad, schatkamers en troonzalen varen, was begin september enkele weken gesloten. Niet alleen werd de attractie opgeknapt, er werd ook een grap opgenomen met enkele vaders. Zo werden ze met hun eigen naam nageroepen, kregen ze bijna een plons water op hun bankje en doken hun eigen vrouwen of vriendin op in de attractie. De rest van het gezin zat in het complot. 


‘Die tijger hoort daar niet’
Op social media krijgt de Efteling vragen van bezoekers, die denken dat het park daadwerkelijk de moeite heeft genomen een echte tijger door de decors te loodsen. “Leuk gedaan Efteling, maar een echte tijger, die hoort daar niet”, zegt Lies. “Ik kon het niet goed zien, maar is dat nou een echte tijger? Bah, verpest voor mij de hele grap”, typt Mandy. 
Het is nep
De dierenvrienden kunnen worden gerustgesteld: de tijgerbeelden blijken gewoon aangekochte filmbeelden te zijn. Dat maakt het filmpje er niet minder populair op: in één dag is het al ruim 180.000 keer bekeken. De Efteling houdt zelf de boot nog een beetje af en blijft onduidelijk over de echtheid van de tijger. “Als kijker van het filmpje zie je een echte tijger. Of de tijger ook echt de Fata Morgana bezocht heeft, laten we graag aan de verbeelding van de kijker over.”
Villa Volta
De Efteling haalt wel vaker grappen uit met bezoekers. Vorig jaar zat er plotseling een echt koor in Villa Volta, dat de epische score begon mee te zingen. 

Bron: Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen