Halve Zolen Festival wil inspireren en verbinden

Een nieuw initiatief in de Langstraat op het gebied van muziek, dans, theater en kunst gaat volgend jaar van start onder de naam Halve Zolen Festival. Het evenement zal uitgroeien tot een meerdaags, bovenregionaal festival dat bestaat uit verrassende presentaties, ontmoetingen en optredens door kruisbestuivingen van amateur- en professionele gezelschappen en individuen. Woensdag 7 december is in Den Bolder in Waspik om 20.00 uur een info-bijeenkomst.

De naam Halve Zolen Festival verwijst naar de oude spoorlijn, dat tegenwoordig een fietspad is, waar aan het evenement zal gaan plaats vinden. De Halve Zolen lijn loopt dwars door de Langstraat van Lage Zwaluwe tot Den Bosch. Het thema ‘leer en schoenen’ zal dan ook het festival gaan bepalen. Het festival gaat verenigingen, stichtingen, organisaties en inwoners op cultureel vlak verbinden. Iedereen die iets met dans, theater, muziek en kunst heeft mag de info-bijeenkomst niet missen. De aanliggende gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk, en ook ondernemers die benaderd zijn, hebben zich enthousiast getoond over het initiatief en hun medewerking toegezegd.

Bestuur met breed netwerk
In het bestuur van Het Halve Zolen Festival zitten mensen uit ondernemingen, organisaties en stichtingen die beschikken over een breed netwerk. Zij gaan zorgen voor de nodige financiën en belangrijke contacten. Het uitvoerende team wordt gevormd door Fred van de Velden van Den Bolder in Waspik, Leidi van Mook van Stichting Theater Platform Drunen en Timon Klerx van Rabobank De Langstraat. De aftrap van Het Halve Zolen Festival is komend jaar op 25 juni. Deze eerste editie zal een ééndaags evenement zijn dat in één plaats, Waspik, plaatsvindt. Maar de bedoeling is dat het festival gaat uitgroeien naar een regionaal meerdaags festival langs het Halve Zolen Pad in alle aanliggende gemeenten. “Wij hoeven ons ook niet bezig te houden met hoe het geheel gefinancierd gaat worden”, zegt Fred. “Dat doet het bestuur en we kunnen zeggen dat de financiering voor 25 juni al zo goed als rond is”.

Kijk over je eigen grenzen
Het festival wil verenigingen met verschillende achtergronden gezamenlijk laten optreden en zowel amateurs als professionals met elkaar verbinden met als motto ‘kijk over je eigen grenzen’. Het ééndaags evenement op 25 juni zal zich afspelen op verschillende podia in Waspik, bij boerderijen op het erf of in boomgaarden en in boeren-schuren, allen rondom het Halve Zolen Pad. De afstand is ongeveer 7 km, dus zowel te voet of met de fiets af te leggen. Voor elke deelnemende vereniging, organisatie of individu is een (beperkte) vergoeding beschikbaar en het publiek heeft de mogelijkheid om deelnemende groepen te waarderen die daarmee een prijs in de vorm van een geldbedrag kunnen winnen.

Ambitieus
Het organiserende trio is ambitieus, maar zegt dat het daartoe alle redenen heeft met de mensen die inmiddels zitting hebben in het bestuur en de partijen die zich enthousiast hebben getoond en hun medewerking hebben toegezegd.

Infobijeenkomst niet missen
De informatiebijeenkomst in Den Bolder is niet een inloop waar iedereen bij een kop koffie een verhaaltje te horen krijgt. “Verenigingen, stichtingen, individuen en clubs worden op deze avond aan elkaar voorgesteld om het doel van het festival meteen duidelijk te maken: Verrassende presentaties, ontmoetingen en optredens”, aldus Fred. “De bedoeling is dat organisaties, verenigingen en publiek het festival, waar voor iedereen kansen liggen,  gaan omarmen. Wij willen partijen bij elkaar brengen om samen iets te presenteren. Het Halve Zolen Festival moet de uitstraling van grote festivals als Oerol en Boulevard gaan krijgen”, aldus Timon. Elke vereniging, organisatie of individu uit de aanliggende gemeenten die aan dit culturele evenement wil meedoen mag de infobijeenkomst woensdag 7 december niet missen. Aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in Den Bolder, Schoolstraat 19, Waspik. Aanmelden, met naam en organisatie die je vertegenwoordigt, kan via www.halvezolenfestival.nl.

Bron: Jack Ijpelaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen