Parkmanagement voor Metal Valley

Foto: Gemeente Heusden

Na bedrijventerreinen als Het Hoog, Groenewoud en Nieuwkuijk heeft ook Metal Valley in Drunen parkmanagement. Na een jaar van voorbereidingen hebben alle bedrijven op het bedrijventerrein hun handtekening gezet.

Parkmanagement moet leiden tot meer veiligheid, meer duurzaamheid en een betere uitstraling. Beveiligingscamera’s en het inzetten van medewerkers van een beveiligingsbedrijf moeten een bijdrage leveren aan de veiligheid.

Samen sterk met parkmanagement
Parkmanagement is de manier om de kwaliteit van bedrijventerreinen in stand te houden of te verbeteren. Dit gebeurt op het gebied van beheer van de openbare ruimte, veiligheid en bewegwijzering. Het biedt ondernemers ook collectief inkoopvoordeel. Voorbeelden hiervan zijn afvalinzameling, energie-inkoop en schoonmaakwerkzaamheden. Parkmanagement bevordert samenwerking tussen bedrijven op Metal Valley, stimuleert kennisdeling en het delen van elkaars netwerken.

Waarom parkmanagement?
Voor een goed ondernemersklimaat is een goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente belangrijk. Dankzij korte communicatielijntjes kunnen zaken snel geregeld worden en kunnen we goed inspelen op signalen uit de branches. Parkmanagement vervult hierbij een belangrijke brugfunctie. Wethouder Hanne van Aart: “Of je als ondernemer een investering doet, hangt vooral af van de vraag ‘wat levert het me op’? Dit heeft ook met vertrouwen te maken. Het effect van Parkmanagement is misschien niet in harde euro’s uit te drukken, maar het levert wel tevreden ondernemers op en het ondernemersklimaat wordt aantrekkelijker, ook voor nieuwe bedrijven. Dat laat parkmanagement bij andere bedrijventerreinen (zoals Het Hoog) duidelijk zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit effect ook op Metal Valley gaan merken.”

Heusden is trots op Metal Valley. Hanne: “Metal Valley is uniek. De aanwezige kennis op gebied van metaal en engineering en prachtige bedrijven om trots op te zijn!

Bron: Gemeente Heusden

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen