RKDVC wint op karakter en met verzorgd voetbal

RKDVC kwam vandaag uit tegen VCB uit Biezenmortel. De uitwedstrijd in de eerste helft van dit seizoen werd verloren met 2-0. Na de afgelasting van vorig week kon de 2e seizoenshelft vandaag onder een flauw zonnetje van start gaan. Door de regenval van zaterdag was het veld niet in topvorm.

De wedstrijd begon voorzichtig aan beide kanten. De eerste aanval na het fluitsignaal was voor VCB. Dit bracht gelukkig geen gevaar. RKDVC probeerde via een verzorgde opbouw vanuit de verdediging met de vrije man de aanval te zoeken. RKDVC bouwde in het eerste kwartier een licht veld overwicht op maar kon geen echte kansen creëren. In de 8e minuut kon Bas Verhoeven uit een mooi schot, een hoekschop voor RKDVC verkrijgen, maar deze leverde niets op. VCB kreeg in de 13e minuut een goede kans uit een counter. De bal ging gelukkig voorlangs. In het tweede kwartier van de eerste helft begon VCB wat meer de aanval te zoeken. Ook dat leverde geen resultaat op. In de 27e minuut kon VCB na een onderschepping van een niet goed gegeven pass van RKDVC erg gevaarlijk worden. Daan Dekkers was op tijd uit zijn doel om de bal weg te werken. In de loop van de 1e helft waren er geen echte grote kansen aan beide kanten. In 42e minuut kreeg Martijn van Esch nog de beste kans op wedstrijd tot nu toe, maar de VCB doelman hield zijn doel goed schoon.

De 2e helft leek een vergelijkbaar spelbeeld op te leveren. Daar kwam echter al snel verandering in. In 47e minuut had Guus na een mooi aanval van links, uit voorzet van Stijn een hele goede mogelijkheid om een voorsprong te pakken. Zijn inzet ging helaas net naast. In de volgende minuut liep RKDVC ongelukkig tegen een penalty aan. VCB liet deze kans niet onbenut en stond 0-1 voor. Vanaf dat moment moest RKDVC het spel gaan maken. Er moest uit een ander vaatje getapt gaan worden om op eigen veld punten te gaan behalen. De wedstrijd werd feller en ook voor de toeschouwers werd het aantrekkelijker om te zien. Het doel van de tegenstander werd steeds meer gezocht. In de 51e minuut kreeg RKDVC, na een stevige overtreding op Guus wat de VCB hun tweede gele kaart van de wedstrijd opleverde, een vrije trap op 19 meter afstand. De inzet van Damian ging maar net naast. In deze fase van de wedstrijd werd er flinke duels uitgevochten met menig tik op de benen. Door het aandringen van RKDVC kon VCB regelmatig de counter opzoeken. Daan moest in de 61e minuut alles uit de kast halen om de bal met de vingertoppen over het doel te tikken.

Voor de toeschouwers was het een aantrekkelijk duel geworden met veel inzet en ijver van RKDVC maar toch ook behoedzaam voor de counter van VCB. De verdiende gelijkmaker kwam in de 75e minuut. Maurice kreeg op ca 17 meter van het doel de bal net iets eerder op zijn hoofd dan de verdediger. Met een mooie boog ging de bal over de keeper het doel in. Het leverde hem tijdelijk een zeer hoofd op. RKDVC deed er nog een schepje boven op. In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg RKDVC de beste kansen van de wedstrijd. Met veel inzet bleven ze richting het doel van VCB gaan. In de 84e minuut kon Christiaan uit een vrije trap het hoofd van Stijn vinden. De keeper van VCB kon ternauwernood de bal uit de hoek tikken. In de 86e minuut kwam Guus voor de keeper, maar deze wist weer de bal te keren.

Het was in de minuut daarna, dat na een mooi opgebouwde aanval van rechts, Stijn werd aangespeeld. Stijn aarzelde niet en kon de bal in de touwen krijgen; de keeper was kansloos. VCB appelleerde nog wel voor buitenspel, maar de scheidsrechter ging daar niet op in. In de 90e minuut was Maurice dicht bij zijn 2e doelpunt, alleen lukte dat niet. In de laatste minuten bleef het spannend. VCB probeerde nog wel maar RKDVC hield het hoofd koel door effectief te blijven verdedigen. Na ca 95 minuten floot de scheidsrechter af. De buit was binnen en de drie punten bleven in Drunen!! Een mooie uitslag waarbij RKDVC ondanks de snel opgelopen achterstand in de 2e helft op karakter doorging en ook verdiend heeft gewonnen.

Opstelling           Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Rick van Woerkom, Christiaan van der Velden, Bas Verhoeven (92e min. Marijn Hooijmans), Martijn van Esch (72e min. Maurice Adegeest), Stijn Holtslag, Yannick van Zutphen en Guus Berens.