Haarsteeg laat geen spaan heel van CHC: 10-0

Foto: Heusden Nieuws

Voor vijf van de zeven Heusdense voetbalclubs was het een heerlijk weekend. Derdeklasser Haarsteeg sprong erboven uit met een zege van 10-0 op CHC.

10-0. Het stond er echt op het elektronische scorebord. Voor leider Kees van Vugt was het uniek. “Tenminste bij de senioren. Daar loop ik al zo’n jaar of tien mee. Dit is ongelooflijk.” Vlak voor de rust vielen er in een tijdbestek van drie minuten twee doelpunten, daardoor werd het 3-0. “Toen was het verzet helemaal gebroken, liepen we er helemaal overheen.” In de laatste tien minuten scoorde Haarsteeg nog vier keer, waaronder een glaszuivere hattrick van Joost Aloserij. De aanvaller pikte vijf doelpunten mee, allemaal assists van Dave Treuren.

Vlijmense Boys pakte drie punten tegen Zwaluw VFC: 3-1. Trainer Jean Falkenburg was opgelucht. “Door die overwinning kunnen we weer wat naar boven kijken.” Hij had zijn manschappen behoorlijk aangepakt. “De laatste weken lieten geen strijd zien, deze keer wel. Daardoor gingen we ook goed voetballen.” Johnny de Nies scoorde twee keer. “Eindelijk gaat Johnny weer leveren. Ook daar heb ik ‘m op aangesproken.”

RKDVC won van ODC. Daar had niemand meer op gerekend toen de negentigste minuut aanbrak. Toen was het nog 0-1. Uit een scrimmage was het Rick van Woerkom die de gelijkmaker aantekende. “Daar was ik al blij mee”, zei trainer John Meijs, “maar een minuut later was het 2-1.” De scheidsrechter meende dat er een overtreding was begaan op Maurice Adegeest; Damian van Bijnen schoot vanaf de strafschopstip raak: 2-1.

Vierdeklasser HHC’09 ging bij degradatiekandidaat Berkdijk met 1-0 onderuit. “Het was een dubieus doelpunt”, vond trainer Eugène van der Heijden. “Onze grensrechter vlagde, maar de scheidsrechter negeerde hem volkomen.” HHC speelde vanaf de 12e minuut met tien man, want toen kreeg Jeffrey Fitters een rode kaart. “Dat was wel terecht. Daarna hebben we zelfs nog kansen gehad, onder meer met een bal tegen de paal. Al met al hebben we verdiend verloren.”

Reeshof was in goeden doen, dat zou wel eens een lastige wedstrijd op kunnen leveren voor Nieuwkuijk. Niets bleek in Tilburg minder waar: 0-4. “Op alle fronten hebben we Reeshof afgetroefd. Qua inzet, wat het voetbal zelf betreft. Ik heb ervan genoten”, aldus trainer Patrick Berkelmans, die spits Max Raijmakers drie keer zag scoren.

SC Elshout won van DVVC: 3-0. Voor de rust was de wedstrijd niet om aan te gluren. Erna stak Elshout er met kop en schouders bovenuit. “In de kleedkamer is onze trainer even flink tekeergegaan”, zei leider Ronald van Noije. “En dat heeft geholpen.” De doelpunten werden gescoord Luc van den Aker (twee) en Thom van Delft. “Lekker voor Luc, want hij stond al een tijdje droog.”

Vijfdeklasser FC Drunen kwam na twee maanden voor de eerste keer weer voor het echie in actie. Bij Tuldania werd met 1-0 verloren. “Niks om je voor te schamen”, vond trainer Suat Tasci, “want het is een titelkandidaat. Voor hetzelfde geld pakken we er een punt, want we deden niet voor onze tegenstander onder.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen