Blog Burgemeester Willemijn van Hees 5 november

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer o.a. de nieuwe maatregelen van het kabinet, collecteweek Alzheimer Nederland en de boekenbeurs in Nieuwkuijk.

Beste Heusdenaren,

Helaas moet ik in deze blog stil staan bij nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Die zijn een stapje terug in onze gezamenlijke strijd tegen het virus – op dit moment gelukkig een vrij beperkt stapje. Mondkapjes, anderhalve meter, thuisblijven en testen bij klachten, meer thuiswerken: dat kennen en kunnen we allemaal. Het wordt al moeilijker als we het over de coronatoegangsbewijzen hebben. Voor nu een maatregel die te begrijpen valt, maar we moeten met zijn allen scherp zijn op het ‘samen’ van onze samenleving. Omdat de overgrote meerderheid van de inwoners en ondernemers in Heusden al bijna twee jaar hun best doen om samen zo goed mogelijk door de crisis te komen, heb ik er vertrouwen in dat ons dat ook nu lukt.   Als gemeente hebben we sinds deze week subsidie voor ondernemers en organisaties die moeten controleren op coronatoegangsbewijzen.

Collecteweek Alzheimer Nederland
De Heusdense afdeling van Alzheimer Nederland vertelde ons dat het moeilijk is om collectanten te vinden en te behouden voor de jaarlijkse collecteweek van 7 t/m 13 november. Ik vermoed dat andere goede doelen dit ook ervaren. Gelukkig zijn er digitale mogelijkheden! Alzheimer Nederland gebruikt ook dit jaar collectebussen met een IDEAL QR-code. Zo kunnen mensen ook met hun mobiele telefoon doneren. Collectanten kunnen de QR-code ook digitaal doorsturen naar hun contacten.

Als dementievriendelijke gemeente hopen we van harte dat er veel mensen gebruik maken van deze digitale mogelijkheid. En natuurlijk hoop ik ook dat er lezers zijn van deze blog, die zich aanmelden als collectant voor een goed doel. Meer weten? Neem dan vooral contact op met Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant of kijk hoe je mee kunt helpen.

Boekenbeurs Nieuwkuijk
Nog een goed doel waar ik graag bij stil sta, is de Vincentius Vereniging Heusden. Die organiseerde afgelopen weekend hun 34e boekenbeurs. Maar liefst 1191 bezochten de beurs en zij brachten samen ruim €12.000 op die ingezet kunnen worden voor de bestrijding van de armoede en acute nood in Heusden en voor internationale projecten opgezet door Heusdenaren. Wauw!

En graag een speciaal applaus voor Diny van de Weyenberg. Zij naaide meer dan duizend tasjes van oude stoffen, waarin de boeken meegenomen konden worden. Een echte topper, net als alle andere betrokkenen natuurlijk!

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees Burgemeester van Heusden

Zie ook de vorige blogs van onze burgemeester

< Blog 22 oktober
Blog 8 oktober
Blog 24 september
Blog 10 september
Blog 23 juli
Blog 9 juli
Blog 25 juni
Blog 11 juni
Blog 28 mei
Blog 14 mei
Blog  30 april
Blog 16 april

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen