Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Iedereen een hele fijne, gezellige en onbezorgde carnaval!

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer Carnaval, C-woord, stormen Dudley, Eunice, Franklin, en Gemeenteraadsverkiezingen

Beste Heusdenaren,

Het is (eindelijk weer) carnaval!
De cirkel voelt best wel rond. In 2020 vierden we het grootste feest van het zuiden nog in de ‘zalige onwetendheid’ van de laatste weken voor corona. Twee jaar later voelt Carnaval 2022 vooral als een ‘bevrijding’. Hopelijk markeert het feest de start van een nieuw tijdperk en zijn we nu dan echt van corona en de coronamaatregelen af.

C-woord
En dan nu echt van dat rottige c-woord (corona) naar dat hele fijne c-woord (carnaval). Wat is het mooi om te zien hoeveel er nog georganiseerd wordt. Stiekem waren we een beetje benauwd of onze bruisende activiteitenkalender na twee jaar stil zitten wel terug zou komen. Nou, ja dus! Kijk maar naar wat er met carnaval allemaal op stel en sprong tóch wordt georganiseerd: op 27 februari Carnavals defilé Drunen en Carnavalsoptocht Elshout, op 28 februari Kindercarnavalsoptocht Nieuwkuijk en Carnavalsoptocht Herpt en op 1 maart Carnavalsoptocht Haarsteeg. En natuurlijk is het in onze horeca héél gezellig!

Dudley, Eunice, Franklin
Die namen hè! Ik kreeg er een beetje de kriebels van: alsof zo’n storm leuk is. De drieling van flinke stormen raasde natuurlijk ook over Heusden. Onze brandweermannen en –vrouwen hadden het er maar druk mee. Hun grote inzet zorgde er wel voor dat onveilige situaties heel snel werden opgelost. Gelukkig hadden we in Heusden geen slachtoffers te betreuren, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam helaas wel het geval was.

Voor het geval dat er weer zo’n storm over raast, verwijs ik nog maar eens naar de handige infographic wie u kunt bellen in welke situatie. U vindt daar ook een infographic over wateroverlast dus het is ‘twee voor de prijs van één’.

Gemeenteraadsverkiezingen
Afgelopen dinsdag en woensdag hadden we de laatste vergadering van de ‘oude’ gemeenteraad. In twee avonden hebben de raadsleden 26 agendapunten behandeld. Nu op naar een sportieve campagneperiode. Ik wens alle politieke partijen heel veel succes! Vorige week hebben alle kiezers in onze gemeente hun stempassen ontvangen. Leg die op een goede plek, zodat u die halverwege maart niet meer hoeft te gaan zoeken. Op www.heusden.nl/verkiezingen vindt u al onze informatie over de verkiezingen.

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne, gezellige en onbezorgde carnaval!

Samen thuis in Heusden! Willemijn van Hees. Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen