Blog Burgemeester Willemijn van Hees: Gemeenteraadsverkiezingen, burgerberaad G1000 en leuk nieuws

Foto: WGF

Burgemeester Willemijn van Hees heeft weer een nieuwe blog geschreven voor alle inwoners van de gemeente Heusden, waarin ze vertelt over haar werk als burgemeester en over de dingen die haar opvallen en bezighouden. De blog van de burgemeester verschijnt om de twee weken op Heusden.Nieuws en de website van de gemeente Heusden. Met deze keer over de gemeenteraadsverkiezingen, burgerberaad G 1000 op de Vliedberg en leuk nieuws.

Beste Heusdenaren,

Wat gebeurt er veel in de wereld! Omdat ik geloof dat het meeste geluk klein en dichtbij is, schrijf ik in deze blog liever over dingen uit onze eigen gemeente. En ook in Heusden gebeurt er altijd van alles!

Gemeenteraadsverkiezingen
Achter de schermen werkt de nieuwe gemeenteraad sinds de verkiezingen hard. Bijvoorbeeld met de besprekingen over een nieuwe coalitie of met het introductieprogramma van de griffie en onze organisatie. Die introductie is belangrijk, want we hebben tien nieuwe raadsleden. Dat vind ik positief. Het is belangrijk dat de gemeenteraad regelmatig wordt versterkt met nieuwe mensen. Die brengen frisse inzichten, nieuwe kennis en ervaring mee. Er zijn ook negentien raadsleden gebleven. Zij zijn belangrijk voor de continuïteit van onze gemeenteraad. De nieuwe gemeenteraad heeft al met al een mooie verdeling van vrouwen en mannen, nieuwelingen en ervaren raadsleden, jongeren en ouderen.

Burgerberaad G1000 op de Vliedberg
Stichting G1000.nu organiseert in Vlijmen-Vliedberg een Burgerberaad. Als gemeente ondersteunen we dit van harte. Wij vinden het belangrijk om met inwoners, ondernemers en instellingen in de wijk in gesprek te gaan over de duurzame toekomst van de Vliedberg. Stichting G1000 is onafhankelijk. Als gemeente nemen we als gelijkwaardige partner deel aan het Burgerberaad. Gelijkwaardig aan de mensen op de Vliedberg. De uitnodigingen voor de eerste bijeenkomst op 14 april zijn in de hele wijk verspreid. De organisatie wil graag 160 deelnemers. Ondanks dat een boel mensen zich al hebben aangemeld, kunnen er nog meer bij! Op www.g1000vliedberg.nl kunt u zich aanmelden en leest u alles over de G1000. Doet u mee?

Leuk nieuws
Als je niet oplet, lees je alleen maar nieuws over oorlog of problemen. Natuurlijk is het belangrijk dat we daar aandacht voor hebben. Je zult midden in de ellende zitten, dan verdien je alle hulp van mensen met wie het beter gaat. Hulp zoals de Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente die krijgen van alle betrokken bij de opvang.

Toch merk ik dat ik óók behoefte heb aan ‘gewoon’ leuk nieuws. Gelukkig is er dat in Heusden en over Heusdenaren volop! Bijvoorbeeld Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg, die het beste worstenbroodje van Brabant bakte. Of het Drunens Wandelfestival, dat gaat voor ‘grootste roze lint ooit’ voor Pink Ribbon. Of Jill van de Wiel uit Drunen, die Miss Teen Noord-Brabant werd. En dit zijn maar drie van de talloze voorbeelden!

Samen thuis in Heusden!

Willemijn van Hees
Burgemeester van Heusden

Zie alle vorige blogs van Burgemeester van Hees hier

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Cookieinstellingen