Dorpsnatuur: Lezing De Tuin met op het einde van de avond een wedstrijd

Foto: Natuur en Milieu Heusden

Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden is gestart met twee projecten: Luchtkwaliteit en Dorpsnatuur. In samenwerking met Heusden.Nieuws worden deze projecten uitgelicht en deel 17 van Dorpsnatuur is Lezing De Tuin met op het einde van de avond een wedstrijd. De lezing wordt verzorgd door Marleen van Tilburg.

Woensdag 16 februari is er een Lezing De Tuin – (met op het einde van de avond een wedstrijd) ,in buurthuis “de Mand”- Jan Steenstraat 2 Vlijmen aanvang 19.30 uur. Deze lezing wordt verzorgd door door Marleen van Tilburg.

De Tuin: inrichting, onderhoud en relatie met natuurlijke processen
Je wilt je tuin vergroenen. Maar waar begin je, wat komt er allemaal bij kijken? Tuinconsulent Marleen van Tilburg gaat dit op een praktische manier uitleggen.
Je krijgt informatie van een deskundige, kunt daar vragen aan stellen. En je krijgt er suggesties van andere bezoekers aan de avond bij. En dat allemaal voor niets.

Marleen zal kort iets vertellen over de betekenis van tuinen in de tijd. Daarna zal ze laten zien dat je tuinen op verschillende manieren kunt inrichten. En hoe dat samenhangt met hoe jij als tuineigenaar de tuin wilt en kunt gebruiken (de functies) en onderhouden. En ook hoe dat alles beïnvloed wordt door de tijdgeest.
Tenslotte zal ze dieper ingaan op het onderhoud en de relatie met natuurlijke processen.
Marleen van Tilburg woont in Vught en is tuin- en  landschapsontwerper sinds 1996. Ze ontwerpt zowel particuliere tuinen als voor openbare en semi-openbare terreinen.
Daarnaast werkt ze ook mee in de aanleg, en geeft lezingen en workshops. Ze is lid van Wilde Weelde, een vakvereniging van Nederlandse bedrijven, die milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving. Meer informatie is te vinden op www.marleenvantilburg.nl

Op het einde van deze avond wordt een wedstrijd gehouden. Prijzen die te winnen zijn: 1e prijs Tuinarchitect – 2e prijs Tuinconsulent – 3e prijs Tuinconsulent. Winnaar wordt op deavond van 30 maart 2022 bekend gemaakt.  Deze avond vormt ook de start van de planten- en nestkasten-actie op de Vliedberg.
De avond wordt georganiseerd door Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden, en is onderdeel van het project ‘Dorpsnatuur in Heusden’. Graag aanmelden via [email protected] .’

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Cookieinstellingen