Art Festival Heusden

Foto: Art festival Heusden

Art Festival Heusden staat voor een grote verscheidenheid aan kunstvormen, gaande van performance tot visuele kunsten rond het thema ‘ hoofd’. Een heel weekend toegewijd aan  kunstenaars, jongleurs, dance, theater en muziek. Vele kunstenaars en artiesten uit heel Nederland zullen afzakken naar het middeleeuwse stadje Heusden om er het beste van zichzelf te tonen en mensen te inspireren. Zes kunstenaars starten een week voorafgaand aan het festival in het Artists in residence project.

Exposities en hoofdroute
De kunstenaars zijn een mix van aanstormend talent en bekende kunstenaars. Er zijn exposities  in mooie tuinen, kerken en oude monumentale gebouwen. Ook de kasteelruïne, de stadswallen en de stadshaven vormen een podium voor vernieuwende kunst. Dwars door de vesting zal een hoofdroute lopen met grootse kunstuitingen rond het thema hoofd.

Voorstellingen en workshops
Het festival biedt een uitgebreid activiteitenprogramma waaronder muziek, dans, lezingen en workshops. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops en genieten van de vrolijke acrobaten, die ook boven hun hoofd hun kunsten vertonen. De dj’s, bands, dansgroepen en goochelaars zullen de hoofden op hol brengen. Beleving, verbeelding en creativiteit wordt ten volle gestimuleerd.

Muziek evenement
Op zondagavond wordt het festival afgesloten met een grootschalig muziek evenement in de stadshaven en op de wallen.