Drunens wandelfestival

Foto: Roland van Riel

Twee jaar was het nagelbijten. Gaat het Drunens Wandelfestival door en zo ja, in welke vorm? Twee keer werd het noodgedwongen een alternatieve editie. Als het aan de organisatie van het Drunens Wandelfestival ligt, trekt op 25 juni aanstaande ‘het grootste roze lint ooit’ voor Pink Ribbon door Drunen en omgeving. Inschrijven kan vanaf 1 april.

In 2020 hield de stichting Wandelen Tegen Kanker vanwege de coronapandemie noodgedwongen een digitaal wandelevenement. In 2021 was er een fysieke editie, maar zonder festival en met een maximum aantal lopers vanwege coronarestricties. Op 25 juni keert het festival in ‘normale vorm’ terug.

“Na twee alternatieve edities zijn we helemaal klaar voor een wandelevenement zónder maximumgrens voor het aantal deelnemers en mét festival”, laat voorzitter Nicolette Slot van de stichting met groot enthousiasme weten. “Iedereen heeft er ongelooflijk veel zin in om er weer een mooie dag van te maken. We zijn ook al druk doende met de voorbereidingen.”

Het parcours gaat weer grotendeels door de bosrijke omgeving van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Start en finish zijn op het terrein van HV Avanti en FC Drunen. Daar pakt de organisatie ook groots uit met een festival met foodtrucks, muziekoptredens, een springkussen en terrassen. ”We hopen uiteraard dat veel mensen er met ons voor het goede doel een succes van willen maken. We gaan voor de grootste opbrengst ooit”, klinkt het vastberaden.

Vergunning
Natuurmonumenten verbindt sinds enige tijd aan de evenementenvergunning voor het wandelfestival  een verplichte donatie van minimaal 50 cent per loper voor het gebruik van wandelroutes door Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. “De lopers merken er dit jaar nog niets van, omdat de Wandelbond de verplichte bijdrage voor rekening neemt. En wij blijven 100% van de opbrengst doneren aan het goede doel: Pink Ribbon.”

Vrijwilligers gezocht
Slot hoopt naast veel lopers ook weer nieuwe vrijwilligers te mogen begroeten. “Na twee coronajaren zijn sommige mensen uit beeld geraakt. We hopen toch dat vrijwilligers ons weer weten te vinden. Met ieders betrokkenheid, ondersteuning en enthousiasme kunnen wij er als stichting een gedenkwaardige dag van maken.” Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website van het wandelevenement. Daar opent vrijdag 1 april ook de inschrijving. www.drunenswandelfestival.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

Cookieinstellingen