Langstraat Klassieker

Foto: Langstraat Klassieker

Op zaterdag 7 september wordt voor de tweede keer De Langstraat Klassieker gereden. Vorig jaar bij de eerste editie is gebleken dat deze vrije fietstocht, die start en finisht in Waalwijk, aanslaat bij een breed publiek: gezinnen met jonge kinderen, wielrenners, sportieve fietsers, handbikers en dit jaar voor het eerst ook steppers.

De routes zijn duidelijk uitgepijld. Daarnaast is het ook mogelijk om als bedrijventeam mee te fietsen. De inschrijfgelden worden gedoneerd aan goede doelen.

Er zijn vier afstanden: 35 km (gezinstocht), 60 km, 90 km en 130 km. Elke route heeft een geschikte pauzeplek. De vertrektijden van de gezinstocht zijn van 8 tot 14 uur. De andere deelnemers vertrekken tussen 8 en 10 uur. Inschrijven kan op de dag zelf of van te voren via de website (www.delangstraatklassieker.nl/inschrijven) De routes zijn duidelijk uitgepijld, maar kunnen ook via een gpx-bestand worden gedownload.

Sportief bedrijfsuitje
Bedrijven zijn welkom met een team van collega’s voor een gezellig en sportief bedrijfsuitje. Bedrijventeams kunnen voor hun personeel een compleet verzorgde fietstocht boeken inclusief lunch en een foto met een mysterie guest.

Complete fietsfestijn
De organisatoren van De Langstraat Klassieker (DLK) zijn op de eerste plaats zelf allemaal fietsliefhebbers. Enkelen werken op Het Willem van Oranje College en anderen zijn lid van de Tourclub Waalwijk (TCW). Het Willem en de TCW hebben elkaars sterke punten gecombineerd: de expertise van de tourclub wordt samen met de faciliteiten van het Willem in Waalwijk gecombineerd tot een goed verzorgd evenement. De deelnemers mogen ook deze keer weer een compleet fietsfestijn verwachten: een sfeervolle start- en finishlocatie met livemuziek; gratis koffie onderweg; foto-service; bewaakte fietsenstalling; gratis ophaalservice bij pech; herinnering na afloop en omkleedmogelijkheden. Met andere woorden: alle componenten zijn aanwezig voor om een vrolijke fietsspektakel.

Goede doelen
Het inschrijfgeld varieert van de €6,00 tot €15 (afhankelijk van de route en het moment van inschrijven). De organisatie doneert de totale inschrijfgelden aan drie goede doelen. Dat kan omdat een grote groep bedrijven dit evenement steunt. Zodoende kunnen alle opbrengsten gedoneerd worden. Het eerste goede doel is dichtbij en bekend bij de meeste mensen uit de regio Waalwijk: Hospice Francinus de Wind. Deze organisatie biedt onderdak aan acht gasten en verleent warm, waardig en waardevol zorg in aan deze gasten in hun laatste levensfase. Ook de naasten van deze mensen kunnen deelnemen aan de zorg zoals ze dat thuis gewend zijn en ze kunnen overnachten.  Het tweede goede doel is hier juist ver vandaan: Stichting nieuwe generatie Brasil investeert in kansarme Braziliaanse kinderen door hen een vak te leren, zodat zij later zelfstandig in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Tussen deze vakschool en het Willem is inmiddels een hechte band ontstaan. Jaarlijks reizen enkele leerlingen en docenten naar Brazilië om ook door hun aanwezigheid hun steun voor dit project kenbaar te maken.

Het idee voor het derde goede doel komt voort uit het grote aantal handbikers dat vorig jaar meedeed met De Langstraat Klassieker.  Een deel van de inkomsten zal benut worden om een handbikersafdeling op te zetten binnen de Tourclub Waalwijk.

0