Optreden Hein Augustijn op Honsoirde

Foto: Katrien Bos

Op zondag 25 september, vanaf 15.30 uur, verzorgt de ‘Brabantse bard’ Hein Augustijn (1973) een buitengewoon muzikaal optreden in de Cultuurtoren Honsoirde in Nieuwkuijk, gevestigd op het terrein van de Abdij Mariënkroon. Voor liefhebbers van sfeervolle teksten en muziek dé gelegenheid om zich onder te laten dompelen in de vrolijke, melodieuze, soms melancholische klanken.

Hein Augustijn groeide op in de Brabantse Kempen, studeerde in Utrecht en ging vervolgens met zijn gitaar de wereld in. Met een zacht-melancholische blik zingt hij in een combinatie van zijn streektaal waarin nostalgie naar Brabantse klanken te horen is, met muziek van over de hele wereld, gewoon in zijn eigen Brabants: BraboMundo. De muziek klinkt als een zonnige mix van pop, reggae, latin en jive.

Met Gerard van Maasakkers
Hein trad eerder op met Gerard van Maasakkers met het liedje Onder de zon, dat in de verte doet denken aan de vrolijke klanken van Elly en Rikkert Zuijderveld. Liedjes als Bettie akem aoie?, Mèskes meej ’n zaachte G en ’t heej gin haost zullen menig liefhebber bekend in de oren klinken. De meeste teksten heeft Hein zelf geschreven.

Pop-, jazz-, folk-, americana- en wereldmuziek
Hoewel soms als solist, treedt hij ook geregeld op met muzikanten uit de pop-, jazz-, folk-, americana- en wereldmuziek die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Verder is Hein bekend van bands The Backbeat Collective, The Happy Notes Society en het Tilburgse Vandiekomsa (HKM-records). Hij bracht onder eigen naam eerder de cd’s Terug naar Tilburg (2012) en Niets voor mij (2016) uit. Kijk voor meer informatie op zijn website: www.alleenopdeprairie.nl

De Cultuurtoren maakt deel uit van Abdijcomplex Mariënkroon, Abdijlaan 6a, 5253 VP Nieuwkuijk. Kijk op de website voor meer informatie: https://www.honsoirde.nl/event/hein-augustijn-brabantse-bsrd/.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Cookieinstellingen