Roots in Heusden

Foto: Roots in Heusden

Op woensdag 28 oktober is er weer Roots in Heusden met deze keer Trio Dieter van der Westen bij Bakkertje Deeg, Botermarkt 13, 5256 AV Heusden, entree € 15,00 per persoon en de avond begint om 20.30 uur

Trio Dieter van der Westen – Roots in Heusden / Roots in the Bakery.
‘Een van de beste albums, ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre’, is één van de lyrische commentaren waarmee het nieuwe album ‘Me and you’ van de Dieter van der Westen band werd ontvangen (Johnnysgarden). Ook muziekmagazine OOR sprak over ‘een koesterplaat’, en Bluesmagazine zou niet verbaasd zijn als ‘het album het goed zou doen in de VS’. In de speciale trio bezetting waarmee ze bij Roots in Heusden komen spelen brengen Dieter en Eric van der Westen gezamenlijk met gitarist Aron raams hun stille liefde voor akoestische Americana naar voren. Van prachtig verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana.

Nog maar anderhalf jaar speelt de Dieter van der Westen band op festivals en in theaters in Nederland. Vorig jaar presenteerde ze hun nieuwe album in Paradiso, Amsterdam. Het album werd erg goed ontvangen en bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart.
Frits magazine beschrijft Van der Westens stem als een ‘mix tussen een jonge Mark Knopfler met een twist van een folky Neil Young’. Meerdere recensies uiten zich in vergelijkbare bewoordingen en inderdaad is Van der Westen beïnvloed door Knopfler en Young, maar ook door Bruce Springsteen en Tom Waits.
Dieter van der Westen werkte in het verleden o.a. samen met Bløf, The Lau, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en het Metropool orkest.

Broer Eric is vermaard Nederlands contrabassist en speelt o.a. in de band van Boy Edgar, prijswinnaar Martin Fondse. Daarnaast speelde hij jarenlang met de Turkse diva, Sezen Aksu, waarmee hij op de grootste podia ter wereld speelde als Carnegy Hall in New York en The Royal Albert Hall in Londen.
Gitarist Aron Raams is bekend van zijn werk met o.a. Gare de Nord, Paul de Leeuw en Jules Deelder.

Reserveer online op tijd!, i.v.m. Corona./ RIVM richtlijnen.

Foto’s eigen beheer / Wies van Luijtelaar. Videopreview: youtu.be/9nfUsh2MRZA
Reserveren van tickets kan via de website: https://ravelijnheusden.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.