SAMENBOUWEN.IN Geerpark

Foto:

Afgelopen jaar meerdere artikelen geschreven over het Geerpark. Vandaag staan we stil bij het project SAMENBOUWEN.IN Geerpark. In Geerpark komen in de nieuwe fase ‘Tot Morgen’, ten noorden van het centrale park, zestien koopwoningen, geheel naar de wens van de toekomstige bewoners.

Op deze fraaie plek in Geerpark worden acht rijwoningen en acht patiobungalows gerealiseerd. Op 30  oktober jl. zijn voor alle woningen de koop- en aannemingsovereenkomsten ondertekend. Mooi moment om met de toekomstige bewoners Anouk en Koen, en Cees en Hannie te gaan praten over hun nieuwe toekomstige woning en hoe het traject is verlopen.

Anouk en Koen

Koen en Anouk

Onder het genot van een bakje koffie vertellen Anouk(25) en Koen(28) enthousiast over het tot stand komen van hun eerste koopwoning binnen het project Samenbouwen in Geerpark.

2 jaar geleden zijn ze vanuit hun appartement in Eindhoven terecht gekomen in een mooi appartement in ‘s- Hertogenbosch, waar ze vanaf hun balkon een mooi uitzicht hebben over de Gement. Als gevolg van de wens om een huis te kopen kwamen ze na een zoektocht in ‘s- Hertogenbosch en Vught uiteindelijk terecht bij Staete Makelaars, die hen attendeerde op het project SAMENBOUWEN.IN Geerpark. Het betreft hierbij een co-creatieproject waarbij de toekomstige bewoners gezamenlijk (binnen een aantal kaders) hun nieuwe woningen samenstellen. Sinds februari 2019 kreeg het idee voor deze starters steeds meer vorm. De informatieve bijeenkomsten vanuit het project gaven een steeds beter beeld van hun droomhuis.

Grote keuzevrijheid

Het grote voordeel van dit project is de vrijheid die je als koper krijgt bij de realisatie van de woning. Bij andere projecten was de standaard overheersend, maar hier waren de mogelijkheden reuze. Natuurlijk is kiezen altijd moeilijk, maar gelukkig kwamen de wensen van Koen en Anouk overeen, hetgeen het uiteindelijk allemaal een stuk makkelijker maakte. Een mooi voorbeeld is de plek van waar de keuken komt. Niet aan de voor- of achterkant maar in het midden van de begane grond voorzien van een kookeiland. Maar ook het aanpassen van de gang was geen probleem. De gang wordt kleiner waardoor de trap in de woonkamer komt. De woonkamer wordt ook nog even drie meter langer dan het basisconcept. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden die zonder problemen en zonder grote kosten mogelijk waren. Koen en  Anouk ontwierpen op deze manier eigenlijk hun eigen woning. De ligging van het huis met een tuin op het zuidwesten is ideaal voor hen, aangezien ze 5 dagen per week werken en dan ’s avonds nog kunnen genieten van de avondzon in hun tuin.

Wonen voor de toekomst

Dat Anouk er zin heeft werd wel heel duidelijk toen ze een foto liet zien waar ze op een plattegrond hun locatie van de woning had ingetekend om zo snel aan vrienden en kennissen hun huis te kunnen laten zien. Een duurzame woning die voldoet aan de nul op meter voorzieningen. Voorzien van een warmtepomp en de nodige zonnepanelen om dit resultaat behalen. Maar ook de aandacht voor de isolatie en verdere afwerking zorgen uiteindelijk dat dit resultaat behaald gaat worden. Het mooie aan dit project is ook dat de plaatselijke ondernemers hieraan meewerken. Zo worden bijvoorbeeld de bouwwerkzaamheden gerealiseerd door bouwbedrijf van der Aa en wordt de installatie gerealiseerd door de Van Delft Groep. Onder regie van de Vastgoedregisseur worden de toekomstige bewoners geholpen om hun huis naar hun wens en budget te realiseren.

Kerst 2020 in het nieuwe huis

Koen en Anouk hopen dan volgend jaar rond deze tijd lekker in hun nieuwe woning te zitten en er hun kerstboom te kunnen plaatsen,” misschien geschonken vanuit het project”, grapte Koen. Anouk en Koen kijken er naar uit en zijn zeker te spreken over de gehele begeleiding van het project om hun eerste eigen woning te realiseren. Ze kijken ook uit naar de wijk Geerpark en het leefgenot en  het contact met de andere bewoners van Geerpark en natuurlijk te gaan genieten van hun duurzame woning.

Cees en Hannie

Soms heeft een interview een apart karakter. Zoals het interview met Cees(66) en Hannie(66) aangezien ze oude buren van mij zijn.

Cees en Hannie

Voor Cees en Hannie is dit al het vierde ‘woonproject’ wat ze aan gaan.. Ooit begonnen ze met een projectwoning in een nieuwbouwproject, daarna kochten ze het ouderlijk huis van Hannie gevolgd door een verbouwing, en ten slotte de bouw van hun kubistische woning op het Zuiderpark, wat Cees samen met een vriend heeft ontworpen. Kortom: een gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van bouwen.

Tijdens een bijeenkomst in december 2018 kregen Cees en Hannie een presentatie van de plannen van SAMENBOUWEN.IN Geerpark. Het concept was voor hun niet helemaal nieuw aangezien ze in het verleden ook al eens hadden gesnuffeld bij een soortgelijk project in Drunen. De bijeenkomst en de presentatie trokken hen in eerste instantie nog niet over de streep om deel te nemen aan dit project. “Maar na het verkrijgen van meer informatie en de kans dat aanpassing van het plan naar onze eigen wensen wel degelijk mogelijk was werd het vlammetje aangewakkerd.”

Een eigen stekkie maken

Ze waren 1 van de 3 stellen die mee deden aan de loting en kregen de derde keus. Ze kozen voor de kavel met de bungalow op de hoek waar ze vanaf de achtertuin vrij kunnen uitkijken op de Otter. Tenminste: dat was de bedoeling, echter de stedenbouwkundige heeft bepaald dat er een haag zou moeten komen waardoor deze mooie voorziening teniet wordt gedaan. Het mooie van dit project voor Cees en Hannie was dat er van alles mogelijk was om aan te passen aan de indeling van het huis. Die vrijheid werd samen met de architect goed besproken waardoor ze uiteindelijk hun eigen stekkie konden realiseren.

Het grote voordeel was ook de keuzemogelijkheden die er waren omtrent de inrichting en aankleding. Via de beschikbare leveranciers waren er genoeg opties en wist je als toekomstige bewoner dat deze hele zorg je uit handen werd genomen.

Goede begeleiding en bekende omgeving

De gesprekken met de gemeente werden allemaal gedaan vanuit de Vastgoedregisseurs in samenwerking met de architect die de wensen goed in beeld had. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i geplaatst, zoals de plekken van de stopcontacten en leidingen. Dit moet nu al bekend zijn i.v.m. de prefab wanden. Maar als ervaringsdeskundigen weten ze dat goed in beeld te brengen.

Het plan Geerpark was bij Cees bekend, maar ook de weg binnen de gemeente aangezien dit vroeger zijn werkgebied was bij een andere gemeente. Het duurzame aspect was ook niet onbekend aangezien ze al op inductie kookten in hun vorige huis en alleen vorige huis nog op gas verwarmden. Het nul-op-de meter=principe sprak hen zeer aan.

Hannie kijkt er al heel erg naar uit om straks in hun nieuwe paleisje te gaan wonen. Als ouwe buurman hoop ik ergens begin 2021 op bezoek te komen en te kijken naar 2 blije bewoners van hun bungalow. Cees is tevreden met hoe het allemaal is gelopen en hoe er geluisterd werd naar hun wensen en ideeën. Nu op naar het bouwproces ook soepel zal verlopen en men snel op de Sterappel 2 kan gaan wonen.

Toch mooi om deze positieve ervaringen van de toekomstige bewoners te horen over het project SAMENBOUWEN.IN Geerpark. De redactie wenst alle toekomstige bewoners veel woonplezier op Geerpark. De voorbereidingen vanuit het project vorderen gestaag en de doelstelling is dat in het eerste kwartaal van 2020 met de bouw begonnen gaat worden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen