174 bladkorven in de gemeente

Foto: Pixabay

Net zoals voorgaande jaren worden er op meerdere plaatsen, binnen de bebouwde kom, bladkorven geplaatst om blad te verzamelen. Bij het plaatsen van de korven let de gemeente onder andere op het aantal bomen in de buurt en de grootte van bomen. Ook wordt er rekening gehouden met de afstand van de verzamelplaatsen onderling en de beschikbare ruimte.

De gemeente verwijdert het blad van de openbare weg, van grasvelden en uit de gemeentelijke plantsoenen. In grotere plantsoenvakken kan het zijn dat het blad blijft liggen ter bescherming van de planten. We vragen u geen blad op de weg te vegen. De bladhopen kunnen een gevaar vormen voor fietsers. Waarom mag er alleen blad in de bladkorven? <

< Omdat takken door de mazen van de korf steken waardoor ze bij het leegmaken blijven hangen. De korf verbuigt hierdoor of gaat kapot.
< Omdat takken en ander groenafval vervuiling vormen voor onze composteerder. De composteerder gebruikt de stroom van alleen blad om zijn composteringsproces te sturen.
< Omdat wij als gemeente meer moeten betalen wanneer er takken en ander groenafval bij de bladeren zitten. Er moet dan extra gesorteerd worden en daarbij moet het ook anders bewerkt worden.
< Omdat het kosten bespaart wanneer u alleen blad in de korf doet. Afval dat vrijkomt bij snoeiwerkzaamheden in uw tuin kunt u bij de Milieustraat inleveren of in uw groene container voor GFT-afval doen.

Wordt er in de geplaatste bladkorf ander afval dan gemeentelijk blad gestort, dan verwijderen we de bladkorf. Afhankelijk van het aanbod wordt de korf één of meerdere keren per week geledigd. Waar staan de bladkorven?

Waar?
Er staan maar liefst 174 bladkorven in de gemeente. Het is niet meer mogelijk nieuwe verzoeken in te dienen voor plaatsing van een bladkorf voor dit jaar. Alle ingediende verzoeken worden volgend jaar meegenomen  in de bepaling van de locaties.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen