Eerste matches op Heusdens Initiatievenfestival

Foto: Gemeente Heusden

Tijdens het eerste Heusdens Initiatievenfestival wisselden donderdag ongeveer 40 inwoners hun goede ideeën en initiatieven uit om Heusden nog leefbaarder te maken.

In de evenementenhal van de Voorste Venne waren vier themagebieden herkenbaar namelijk; middelen, mensen, mogelijkheden en materialen. Hier konden bezoekers van het festival kennis ophalen en in gesprek gaan met professionals  over de doelstelling ‘onze inwoners gezond en gelukkig maken’, die wethouder Peter van Steen voor ogen heeft. In het middelpunt stond een klein podium waar bezoekers tijdens het festival hun idee konden pitchen. Een voorbeeld is de Stichting High 5. Deze stichting probeert mensen met een beperking onder begeleiding hun talenten te laten ontwikkelen. Stichting High 5 kwam tijdens het festival in contact met Frank Verbaan, ambtenaar van de gemeente Heusden.  Hij kan wat voor hen betekenen, omdat hij veel contact heeft met sportclubs.

Volgens Marlieke van Mook, beleidsmedewerker sociaal domein bij gemeente Heusden, was het een geslaagde avond! “Er zijn een aantal initiatieven ‘gematcht’, waardoor zij hun idee nu verder vorm kunnen gaan geven.’’.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

article
35321
Eerste matches op Heusdens Initiatievenfestival
Tijdens het eerste Heusdens Initiatievenfestival wisselden donderdag ongeveer 40 inwoners hun goede ideeën en initiatieven
https://heusden.nieuws.nl/gemeente/20181103/eerste-matches-op-heusdens-initiatievenfestival/
2018-11-03T08:08:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/11/02171142/input.jpg
Gemeente