Hondenpoep op straat is een grote ergernis

Foto: Pixabay

Hondenpoep is ergernis nummer één onder de Nederlandse bevolking. Ook in onze gemeente Heusden. Er komen regelmatig meldingen binnen van inwoners die hier veel last van hebben. Erg vervelend natuurlijk, maar er is een eenvoudige oplossing, neem je verantwoordelijkheid als hondeneigenaar en ruim het op! Zo kan iedereen genieten van een schonere buurt.

Wat zijn de regels ? In de gemeente Heusden gelden een aantal regels bij het uitlaten van een hond. Je vindt ze hieronder nog eens op een rij.
Binnen de bebouwde kom:
• geldt overal een opruimplicht, óók op hondenuitrenvelden;
• geldt een aanlijnplicht, behalve op de hondenuitrenvelden;
• kun je bij het uitlaten van de hond altijd een opruimmiddel  tonen, geschikt voor het opruimen van hondenpoep;
• zijn kinderspeelplaatsen, speelweides en zandbakken  verboden terrein voor honden. Ook als ze aangelijnd zijn.

Handhaving
De gemeente houdt toezicht op naleving van de regels. Als je je bij het uitlaten van een hond niet aan de regels houdt, kun je hierop worden aangesproken door onze opsporingsambtenaren (Boa’s). De Boa’s zien toe op naleving van de aanlijn- en opruimplicht, maar kunnen je ook vragen een opruimmiddel te tonen. Houd je je niet aan de regels dan kun je een boete van € 95,- krijgen (exclusief  administratiekosten).

Ruim het op !
Gemeente Heusden heeft geen hondenpoepzuiger meer, het is dus nog belangrijker dat je als hondeneigenaar de poep van je eigen hond opruimt. Om je te helpen, staan er in de hele gemeente speciale hondenpoepcontainers waar je de uitwerpselen in kwijt kunt. Buiten de bebouwde kom mag een hond loslopen en hoef je de hondenpoep niet op te ruimen. Let er wel op dat jouw hond geen overlast veroorzaakt voor anderen.

Enorm vervelend als je kinderen na het buitenspelen thuis komen en heel de vloer zit onder de hondenpoep. Dit overkomt een vader van twee kinderen regelmatig. Voor zijn huis ligt een mooi grasveld met twee voetbalgoaltjes en een speelhuisje. Ideaal voor kinderen om lekker te spelen. Maar schijnbaar ook een ideaal veldje om je hond op uit te laten.

Bron: Gemeente Heusden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen