De start van renovatie kasteel is uitgesteld

Foto: Kees Vos Fotografie

Kort voor de start van de renovatie van het nu nog roze kasteel is twijfel ontstaan over de aanwezigheid van vleermuizen op de zolder van het kasteel. De uitkomsten van het uitgevoerde ecologisch onderzoek leidden tot vragen van de Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant.

De gemeente heeft vervolgens van de Omgevingsdienst Brabant-Noord (toezichthouder Wet natuurbescherming namens de provincie) een verbod gekregen om te starten met de werkzaamheden tot er meer duidelijkheid is over de gevolgen voor vleermuizen en andere beschermde diersoorten.

De gemeente wil er zeker van zijn dat met de werkzaamheden niet het leefgebied van vleermuizen (of andere beschermde dieren) verstoren en respecteert daarom het standpunt van de vleermuiswerkgroep en de Omgevingsdienst en hebben de werkzaamheden nog vóór de start stilgelegd.

Juiste weg
Momenteel zijn er gesprekken met de vleermuiswerkgroep en de Omgevingsdienst Brabant-Noord over het uitgevoerde onderzoek, de uitkomsten en de conclusies dat er met bijna 100 procent zekerheid is geconstateerd dat er geen vleermuizen leven in het kasteel. Helaas betekent dit dat de start van de renovatie vertraging oploopt. De gemeente wil echter de juiste weg bewandelen en aan onze zorgplicht voldoen. Op dit moment kan er  nog geen nieuw startmoment worden afgeven voor de renovatie van het kasteel.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen