Begroting; samen doen in 2019

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Wil je weten waaraan de gemeente in 2019 geld uitgeeft? De komende weken lees je over de plannen voor 2019. Deze week: wethouder Zorg & Jeugd, Peter van Steen (Gemeentebelangen).

Gezonde en gelukkige mensen
“Samen met onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties zoals bijvoorbeeld stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, Voedselbank en Vincentiusvereniging zetten we ons in om mensen zoveel mogelijk gelukkig en gezond te houden en te krijgen. We investeren in dienstverlening door extra medewerkers aan te nemen. Hierdoor kunnen keukentafelgesprekken sneller ingepland worden. We willen zo snel mogelijk met mensen in gesprek als er ondersteuning nodig is, om te voorkomen dat er (grotere) problemen ontstaan. Bij de jeugdzorg zien we de kosten stijgen en dat is een probleem, maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. De kwaliteit van de jeugdzorg moet altijd goed zijn. Ik denk aan kinderen met trauma’s vanwege kindermisbruik, kinderen die leven in armoede of last hebben van een (v)echtscheiding, enzovoort. We hebben met het onderwijs in Heusden een goede partner die op veel onderwerpen haar rol pakt in het voorkomen van problemen.
We willen de samenwerking met het onderwijs nog beter vormgeven; hiervoor wordt een werkbudget voor twee jaar beschikbaar gesteld om een agenda onderwijs op te stellen.

We hebben veel aandacht voor armoede en streven naar preventieve maatregelen en vroegtijdige signalering van problemen om te voorkomen dat mensen niet kunnen deelnemen aan de maatschappij of in de schulden komen.

We hebben ook aandacht voor eenzaamheid. Veel mensen zitten op social media, maar is dat wel echt contact? We willen voorkomen dat mensen in een isolement terecht komen, bijvoorbeeld nadat iemand zijn of haar partner verliest. Hoe mooi zou het zijn als vanuit de maatschappij eenzame mensen uit hun isolement worden gehaald door bijvoorbeeld vrijwilligers die mensen uitnodigen voor activiteiten. Wij ondersteunen dit van harte. Het is telkens de balans zoeken tussen zelfredzaamheid bevorderen en de kwaliteit van ondersteuning en zorg bieden die nodig is.”

Meer informatie over de Begroting

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties

article
36264
Begroting; samen doen in 2019
Wil je weten waaraan de gemeente in 2019 geld uitgeeft? De komende weken lees je
https://heusden.nieuws.nl/gemeente/20181130/36264/
2018-11-30T15:54:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/11/23122940/coalitie-2.jpg
Gemeente