Begroting; samen doen in 2019

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Wil je weten waaraan de gemeente in 2019 geld uitgeeft? De komende weken lees je over de plannen voor 2019. Deze week: Kees van Bokhoven, wethouder Openbare ruimte & Verkeer (DMP Heusden).

Samen maken, samen beslissen “Onze gemeente bestaat uit 18 wijken en kernen. Acht daarvan hebben al met succes een ‘Buurt Bestuurt’ opgericht en twee zijn in oprichting. Dat laat zien dat steeds meer mensen zich betrokken voelen bij hun buurt en meedenken over hun eigen woon- en leefomgeving. Ook steken ze samen regelmatig de handen uit de mouwen om het wonen en leven in de wijk nog beter te maken en dit zorgt ook voor verbroedering. Wij omarmen dit van harte en daarom verdubbelen we de budgetten voor Buurt Bestuurt in 2019. Bij Buurt Bestuurt kan het overal over gaan, zoals over vrij toegankelijke voorzieningen in de openbare ruimte, veiligheid, duurzaamheid en sociale activiteiten. Een paar mooie voorbeelden (zonder volledig te zijn): Oudheusden organiseert de ‘dag van de ouderen’ en ‘bewoner van de maand’, Haarsteeg met ‘de Steeg’ zorgt voor een levend sociaal hart, Vliedberg zet zich in voor veiligheid op scholen en Hedikhuizen bruist van duurzame energie. Ik kijk uit naar alle nieuwe initiatieven!”

Verkeer
“Volgend jaar bereiden we het plan voor om het fietspad aan de Tuinbouwweg door te trekken naar de Abt van Engelenlaan. Dit kost veel geld. Daarom pakken we dit gefaseerd op.”

Sport
“Veel sporters zijn tevreden over het brede aanbod aan sportvoorzieningen. Natuurlijk blijven er wensen om te investeren in faciliteiten. Komend jaar is er geld voor het vervangen van de atletiekbaan De Schroef en de kleedlokalen van SC Elshout. Dit doen we samen met de clubs. Ook willen we een plan maken om sportpark De Schroef een open uitstraling te geven en meer te verbinden met de buurt, het d’Oultremontcollege en de twee sporthallen. Hoe mooi zou het zijn om van het dierenpark een kinderboerderij te maken?”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Reacties

article
36509
Begroting; samen doen in 2019
Wil je weten waaraan de gemeente in 2019 geld uitgeeft? De komende weken lees je
https://heusden.nieuws.nl/gemeente/20181207/begroting-samen-2019/
2018-12-07T15:49:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2018/11/23122940/coalitie-2.jpg
Gemeente