Buitendienst voor het eerst op pad om te strooien

Foto: Gemeente Heusden

De winter komt er weer aan! Onze gladheidbestrijders springen dan weer voor dag en dauw  uit hun bed om de doorgaande wegen veilig te houden. De buitendienst is vandaag voor het eerst dit seizoen op pad om te strooien

Met strooiwagens wordt gladheid op hoofdwegen, doorgaande wegen, fietspaden en busroutes bestreden. Om dit zo vlot mogelijk te kunnen doen worden uitneembare palen op de strooiroutes verwijderd. Deze paaltjes worden nà het strooiseizoen weer terug geplaatst. Voor het bepalen van de gladheid maakt de gemeente gebruik van de meetpunten van Rijkswaterstaat, de voorspellingen van Meteoconsult en de weginspecties door de gemeente zelf.

Wat doet de gemeente?
Als het zeker is dat het glad wordt, start er een strooiactie. Dit is minder milieubelastend dan preventief strooien. Het zout kan beter zijn werk doen als er veel verkeer overheen rijdt.

Zout strooien op wegen waar nauwelijks verkeer komt, heeft geen effect. Woonstraten, locaties rondom scholen, dokterspraktijken, bejaardencentra e.d. worden in principe niet gestrooid. Alleen bij extreem gevaarlijke omstandigheden.

Wat kunt u zelf doen ? Probeer na sneeuwval de sneeuw weg te vegen, dus voordat deze is vast gelopen. Buurtbewoners kunnen dan veilig gebruik  maken van het trottoir. Ook kun je zelf met  zout strooien tegen gladheid. Zout kun je kopen bij tuincentra, doe-het-zelf winkels en bezinepompen. Strooi niet meer dan een handje zout per m2 en strooi niet te veel onder bomen, dat is slecht voor de wortels.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen