Nieuwe website dementievriendelijk Heusden

Foto: Gemeente Heusden

De gemeente Heusden streeft, samen met partners in wonen, welzijn en zorg, naar een dementievriendelijke gemeenschap. Daarbij draait het om het gemakkelijker maken van het dagelijkse leven van mensen met dementie.

Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot sportclub en wijkagent. Een gemeenschap waarin mensen met dementie kunnen blijven functioneren. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. Een gemeenschap waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen.

Eén van de doelen is het op een laagdrempelige manier actuele informatie aanbieden voor mensen met dementie in de Heusdense samenleving. Daarvoor is de website dementievriendelijkheusden in het leven geroepen. Op de website vind je informatie voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en voor iedereen die graag mee wil helpen om de Heusdense samenleving dementievriendelijk te maken. De agenda geeft een overzicht van de activiteiten die worden georganiseerd. Via de contactpagina kun je daarvoor activiteiten aanmelden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen