Doe voorzichtig met vuurwerk

Foto: Pixabay

Er raken nog steeds mensen gewond door onveilig gebruik van vuurwerk. Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt namelijk op nieuwjaarsdag. Vooral jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af.

Deze ongelukken kunnen we voorkomen! Ruim het vuurwerkafval meteen op. Steek vuurwerk dat niet afgegaan is nooit opnieuw af. Maak het vuurwerk nat voordat je het in de afvalzak stopt. Gebruik hiervoor de speciale vuurwerkafvalzak die bij het gekochte vuurwerk is verstrekt. De zakken zijn ook verkrijgbaar bij de gemeentehuizen en de milieustraat.

Inleveren
Je kunt de volle vuurwerkafvalzakken vanaf woensdag 2 januari tot en met zaterdag 5 januari gratis inleveren op de milieustraat aan de Duinweg 37 in Drunen. De milieustraat is op woensdag t/m vrijdag geopend van 13.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur.

Geen vuurwerkvrije zones in Heusden
In de gemeente is er geen aanleiding om vuurwerkvrije zones in te stellen. De afgelopen jaarwisselingen is er geen sprake geweest van bijzondere overlast of openbare problemen. Er vinden tijdens de jaarwisseling, in de openbare ruimte, geen festiviteiten met grote bezoekersaantallen plaats waarvoor een vuurwerkverbod nodig is.  Carbid schieten rond de jaarwisseling mag alleen tijdens de afsteektijden van vuurwerk. Dus op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Overlast
Heeft u op oudejaarsdag overlast van vuurwerk of carbidschieten. Bel dan met de politie op 0900-8844.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen