Gemeente Heusden hijst regenboogvlag als protest tegen anti-homopamflet

Foto: Gemeente Heusden

“Samen thuis in Heusden” is de titel van de toekomstvisie, die de inwoners van de gemeente Heusden vorig jaar schreven. Samen thuis ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, religie of geaardheid. Uit de beroering over de “Nashville verklaring”, blijkt dat dit helaas geen vanzelfsprekendheid is, zelfs niet in Nederland. Daarom wappert de Regenboogvlag bij het gemeentehuis in Vlijmen.

Het college van burgemeester en wethouders van Heusden besloten de vlag, een symbool voor de lhbt-gemeenschap, te hijsen vanwege ‘de beroering’ die is ontstaan rond de Nederlandse vertaling van de zogeheten Nashville-verklaring rond homoseksualiteit en transgenders. Vandaar dat de regenboogvlag wappert bij het gemeentehuis in Vlijmen.

De Nashvilleverklaring is in 2017 opgesteld in de Verenigde Staten. Een groot aantal evangelische leiders, theologen en activisten in de Verenigde Staten ondertekenden de verklaring. Ook in Nederland zijn recent handtekeningen gezet onder een Nederlandse vertaling van deze verklaring.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen