Zonnevelden in gemeente Heusden

Foto: Pixabay

Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Vaak op eigen dak. Dat is alleen niet altijd en overal mogelijk en er is meer nodig om ‘Heel Heusden duurzaam’ (energieneutraal) te krijgen. Daarom organiseert de gemeente Heusden  op woensdag 27 maart een informatiebijeenkomst over zonnevelden.

Samen met partners als Energiek Heusden, ZLTO, de Duinboeren, Natuur- en Milieuvereniging Heusden en anderen zijn tijdens drie werkateliers uitgangspunten voor een visie op de ontwikkeling van zonnevelden in Heusden verzameld. Zonnevelden zijn gebieden waar zonnepanelen op de grond staan. Deze uitgangspunten zijn vertaald in een conceptvisie.

Om de conceptvisie verder aan te kunnen scherpen, willen we ook graag jouw mening horen. Daarom organiseert de gemeente op woensdag 27 maart om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Vlijmen. Tijdens deze avond wordt  graag het gesprek aangegaan om inzichten, op- en/of aanmerkingen op te halen. Deze input wordt  meegenomen in de uiteindelijke visie die op 14 mei 2019 voor besluitvorming aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Nadat de visie is vastgesteld geeft het een afwegingskader met eisen voor de manier waarop zonnevelden in Heusden kunnen worden gerealiseerd en kunnen initiatieven voor zonnevelden beoordeeld worden.

Heel. Heusden. Duurzaam.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

article
40264
Zonnevelden in gemeente Heusden
Steeds meer mensen investeren in zonne-energie. Vaak op eigen dak. Dat is alleen niet altijd
https://heusden.nieuws.nl/gemeente/20190315/zonnevelden-in-gemeente-heusden/
2019-03-15T13:09:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/159/2019/03/15130930/18.jpg
Gemeente