ZorgSaam Heusden, thuis met vrijwilligers

Foto: Pixabay

Eenzaamheid blijft een actueel thema in de huidige maatschappij. Mensen wonen langer thuis en worden ouder. Naarmate de mobiliteit afneemt en de sociale omgeving kleiner wordt, dreigt eenzaamheid. Het is een sluipend proces dat veel gevolgen kan hebben, psychologisch, fysiek en maatschappelijk. Niet voor niets heeft dit thema veel aandacht van het college van de gemeente Heusden.

De komende maanden besteden we op deze plek aandacht aan partijen in de gemeente Heusden die zich inzetten om eenzaamheid te bestrijden. Deze week ZorgSaam Heusden, thuis met vrijwilligers. Iedereen wil graag zo lang mogelijk regie houden over zijn eigen leven. Wat u zelf kunt, wilt u zo lang mogelijk zelf blijven doen. Maar soms lukt dat niet en kan een steuntje in de rug erg fijn zijn. Op die momenten kan ZorgSaam Heusden u helpen.

Maatje ZorgSaam ondersteunt u als het thuis om wat voor reden dan ook niet meer gaat. Samen met u zoeken de medewerkers van ZorgSaam naar een passende oplossing. Soms met behulp van uw naasten, soms met die van een vrijwilliger. De vrijwilligers van ZorgSaam kunnen helpen bij het doen van boodschappen, vervoer van a naar b, kleine klusjes, administratievragen, belastingvragen, taalondersteuning, netwerkverbetering en tot slot zijn er Heusdense Maatjes die u een helpende hand of luisterend oor bieden.

Als mensen om wat voor reden dan ook de verbinding met andere missen, kunnen zij een beroep doen op de maatjes van ZorgSaam. Tim, een jongeman met een drukke baan, is zo’n  maatje. Tim werd enige tijd geleden gekoppeld aan Mart, die door zijn beperking in een isolement terecht was gekomen.  De eerste keer dat de twee elkaar zagen was het meteen  gezellig, onder meer vanwege de interesses die ze delen.

Interesses en behoeften ZorgSaam probeert bij het koppelen altijd rekening te houden met dezelfde interesses en behoeften. Tim en Mart spreken  geregeld met elkaar af: samen wandelen, gamen of gezellig  kletsen. Mart kijkt steeds weer uit naar de komst van Tim.  Hun contact heeft hem goed gedaan, Mart zit weer een stuk  beter in zijn vel. Zo goed zelfs, dat hij zelf ook iets voor een  ander wilde doen. Sinds kort doet hij daarom zelf ook vrijwilligerswerk bij ZorgSaam, op tijden die hem het best uitkomen.

Ook behoefte aan een maatje of wilt u zelf een maatje  worden? Neem dan contact op ZorgSaam Heusden,  telefoon (0416) 373 670 / e-mail [email protected].

Bron: Gemeente Heusden

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen