Op zondag 3 november kun je de bevrijdingsroute wandelen, fietsen of met de auto rijden

Foto: Gemeente Heusden

Begin november 1944 staken regimenten van de Schotse 51ste Highland Divsion  het Afwateringskanaal in Drunen over en bevrijden vervolgens onze gemeente.

Op zondag 3 november kun je de bevrijdingsroute wandelen, fietsen of met de auto rijden! De route begint aan de Steegerf in Drunen en is ongeveer 27 kilometer lang en komt langs alle kernen waar in de oorlog veel gebeurd is en waarover dus veel te vertellen valt. Je kunt de route gedeeltelijk of compleet afleggen. Op de route staan verschillende ontmoetingspunten waar vrijwilligers vertellen, wat er tijdens de oorlog in die omgeving is gebeurd. Een aantal militaire voertuigen van vroeger rijden ook de route.

Expositie in het Gouverneurshuis
De bevrijdingsroute eindigt bij het Gouverneurshuis in Heusden. Zij tonen de expositie ‘75 jaar bevrijding Heusden’. Deze interactieve expositie heeft de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en de wederopbouw van de gemeente als onderwerpen. De expositie is vanaf zondag 3 november gratis te bezoeken.

Veteranenkunst
In de cultuurtoren van Honsoirde kun je vanaf  20 oktober 2019 genieten van een dubbeltentoonstelling! Speciaal voor dit herdenkingsjaar wordt er een fotoproject met veteranen en kunstobjecten gemaakt door veteranen gepresenteerd.

Bevrijdingsconcert
Op zaterdagavond 2 november is er een bevrijdingsconcert in de Voorste Venne. Harmonie Drunen, Stichting Honsoirde en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor werken samen aan een mooi muzikaal programma waarmee 75 jaar vrijheid wordt gevierd. Kom jij ook genieten van de prachtige klanken?

Heusdense verhalen in de bibliotheek Bibliotheek Heusden ontwikkelt een hoorspel en organiseert diverse lezingen rondom andere verhalen over de oorlog, de bezetting en de bevrijding.

In een poëzieworkshop voor jongeren is het mogelijk om aan een gedicht te werken voor deelname aan de poëziewedstrijd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties

0