Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start

Foto: Sjors Sportief

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Heusden ontvangen volgende week weer het  Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Een leuke manier  voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1300(!) kinderen in, wat een succes!

Voldoende keus voor sportievelingen en crea­bea’s
Kinderen uit de gemeente kunnen kennismaken met meer dan 80 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Op deze manier maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met een culturele of sportactiviteit. Ze worden niet meteen lid van een vereniging of stichting. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport­ en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een  van de speerpunten van het gemeentelijk sport-  en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief is een instrument dat de gemeente Heusden hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 100 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties