Luister naar het Stilleven

Foto: Gemeente Heusden

Komende woensdag 4 september om 17.00 uur kun je in de Bibliotheek in Vlijmen luisteren naar het STILLLEVEN.

Van de 75 verhalen (uit elke gemeente tenminste één) die Brabant Remembers heeft geselecteerd zijn ook 75 maquettes gemaakt. Het zijn tastbare weergaven van beslismomenten waarop iemands leven voorgoed veranderde. De maquettes geven een scène weer uit het verhaal dat zich in afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De collectie heet STILLLEVEN en is ontworpen door Studio Rocco Verdult. Het verhaal van Gemeente Heusden focust zich op de stadhuisramp. Het is het verhaal van Hans van Alphen, wiens vier oudere broers omkwamen tijdens de stadhuisramp. De Bibliotheek Heusden heeft in samenwerking met Hans van Alphen, zijn zus Marianne van Alphen en verscheidene vrijwilligers uit de regio, van het verhaal een hoorspel gemaakt dat de hele maand september in de Bibliotheek Vlijmen bij het STILLLEVEN van Brabant Remembers te horen is.

Op woensdag 4 september is de primeur en wordt het hoorspel voor de eerste keer beluisterd. Ben jij er ook bij? Het hoorspel is één van de activiteiten die georganiseerd worden ter nagedachtenis aan onze vrijheid! Kijk voor meer informatie over Heusden 75 jaar vrij en het programma op www.heusden.nl/75jaarvrij.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties