Week van de Opvoeding van 7 t/m 13 oktober

Foto: Week van de Opvoeding

Tijdens de Week van de Opvoeding van 7 tot en met 13 oktober staan we in heel Nederland stil bij de opvoeding van kinderen. Ook in Heusden organiseren we allerlei activiteiten! Het thema van deze week is ‘Hand in hand’ want opvoeden doe je niet alleen, maar samen.

Naast ouders en familieleden hebben ook veel andere partijen zoals een school of een sportvereniging een rol in de opvoeding van het kind. Daarom geeft het Vrijwilligershuis op woensdag 9 oktober de workshop ‘Omgaan met ‘lastig’ gedrag’. Het doel van deze training is om meer grip te krijgen op je eigen handelen waardoor je jongeren effectiever aanspreekt.

Op maandag 7 oktober wordt er een bijzondere thema-avond speciaal voor jongeren van 13 en 14 jaar uit Elshout en hun ouders/verzorgers georganiseerd. We denken dat drugs vooral iets zijn van de grote stad. Maar in de praktijk blijkt dat je er zelfs in Heusden makkelijk aan komt. Wat moet je weten over alcohol en drugs? En wat moet je doen als het misgaat? Luuk heeft het zelf mee gemaakt…. en hij kwam er ook weer bovenop. Komen jullie luisteren hoe? Deze activiteit wordt georganiseerd door kansrijk Elshout met medewerking van Bijeen en Novadic Kentron.

Activiteiten:
Ma 7 oktober
Voorlichting Alcohol en Drugs Kerkstraat 39 Elshout van 19.00 – 22.00 uur
Wo 9 okt.ober
Spel en Boek Thema Kasteellaan 36 Oudheusden van 14.00 – 16.00 uur
Kletspot met een kletskop Von Suppéstraat droomveldje Drunen 14.30 – 15.45 uur
Spel en Boek Thema Burg. Zwaansweg 2 Vlijmen 14.00 – 16.00 uur
Workshop Trainingsweerstand Raadhuisplein 16 Drunen 19.30 – 22.00 uur

Kijk op www.weekvandeopvoeding.nl en zoek  alle activiteiten.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen