Veteraan de heer P. Raaijmakers Doener van de Maand

Foto: Gemeente Heusden

De heer Petrus Raaijmakers is woensdag 18 december benoemd tot Doener van de Maand. Hij is de oudst nog levende veteraan van de Tweede Wereldoorlog uit onze gemeente.

Als verrassing kreeg hij uit handen van burgemeester Willemijn van Hees de bijbehorende taart en een grote foto uit de tentoonstelling van veteranen in het kader van ‘de vrijheid doorgeven’. De heer Raaijmakers staat daar prachtig op met zijn achterkleindochter. Op zijn 14e vertrok hij op een boot, slechts enkele jaren later diende hij zich aan als vrijwilliger bij het leger om te strijden tegen de Duitsers. Hij is in Frankrijk gewond geraakt maar gelukkig hersteld. Na de oorlog heeft hij als duiker nog op diverse plaatsen in Nederland en Frankrijk mijnen geruimd om de omgeving weer veilig te maken.

Graag wil hij Mari en Andrina Knippels bedanken omdat zij sinds het overlijden van zijn vrouw goed voor hem gezorgd hebben met heerlijke maaltijden. Zo zorgt men over en weer goed voor elkaar en dat is fijn te vernemen! Wat zijn we trots op deze veteraan die symbool staat voor onze dank aan alle veteranen die hebben gestreden voor onze vrijheid en die van anderen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen