Burgemeester legt krans bij alle herdenkingslocaties

Foto: Gemeente Heusden

In het jaar dat 75 jaar vrijheid centraal staat, heeft de Nationale Dodenherdenking in de gemeente Heusden noodgedwongen een meer individueel karakter. In overleg met de comités uit onze gemeente die jaarlijks betrokken zijn bij de organisatie van de Dodenherdenkingen is er gekozen voor een individuele invulling, passend bij deze crisistijd, om deze dag een passend eerbetoon te geven.

Vandaag, 4 mei, heeft de burgemeester bij alle herdenkingslocaties, namens de inwoners, een krans gelegd. Dit gebeurde sober, zonder protocol en publiek. Met deze individuele invulling is een piekmoment en/of toeloop van publiek bij de herdenkingsplekken voorkomen. Van de kranslegging, de toespraak en een voordracht door de jeugdburgemeesters Noah en Eefje is een video gemaakt, die kun je hieronder bekijken.

Oproep aan alle inwoners nogmaals op géén spontane publiekelijke activiteiten als eerbetoon te ondernemen, dus ook niet rond 20.00 uur bij één van de monumenten. Hoe goedbedoeld ook, leidt dat tot toeloop van publiek, dat we in deze tijd met elkaar moeten voorkomen.

Wil je de toespraak van burgemeester Willemijn van Hees rustig doorlezen? Klik hier voor haar toespraak
Het gedicht van Eva Pronk dat door onze jeugdburgemeesters Noah en Eefje werd voorgedragen vind je hier

De herdenkingslocaties zijn:

  • Drunen, Raadhuisplein, plaquette gemeentehuis.
  • Vlijmen, monument aan de Sint Catharinastraat.
  • Heusden, algemeen herdenkingsteken op het Zuider-Bolwerk.
  • Elshout, plaquette kerk, Kerkstraat.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen