Project ‘Natuur in Eigen Hand’ volbracht

Foto: Gemeente Heusden

In 2020 deed groep 6 van Openbare Basisschool de Wilgen uit Vlijmen mee aan het project ‘Natuur in Eigen Hand’ van het Groen Ontwikkelfonds Brabant. De opdracht was om een plan te maken om in de wijk een stukje natuur te verbeteren. Dat hebben ze uitstekend gedaan want ze wonnen hiermee een prijs van € 5.000,- om het door hen bedachte plan uit te voeren.

Donderdagochtend werd in de Vlaemsche Hoeve in Vlijmen, ter hoogte van de Schout van Lieshoutstraat, door de 3 initiatiefnemers en wethouder Mart van der Poel de laatste boom geplant. De komende maand zal nog een stukje worden ingezaaid. De nieuwe beplanting is goed voor bijen en vlinders en draagt bij aan de verhoging van de biodiversiteit.

De 3 initiatiefnemers mochten ook een mooi bord onthullen met daarop een afbeelding van Teuntje Toekomst. Teuntje Toekomst verbindt kinderen en volwassenen die samen werken aan een betere leefomgeving.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen