Campagne Blijf Alert ‘Ondernemers, blijf alert op criminelen

Foto: Pixabay

Campagne Blijf Alert ‘Ondernemers, blijf alert op criminelen. Zeker ook tijdens de coronacrisis’. Dat is de boodschap van de campagne van het ministerie van Justitie en Veiligheid, diverse brancheorganisaties en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Veel ondernemers hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Hierdoor kunnen zij kwetsbaarder zijn voor criminelen die de onderneming willen gebruiken als criminele ontmoetingsplaats of als investering om geld wit te wassen.

Criminelen bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld. Dit lijkt aantrekkelijk, maar je loopt een groot risico als er vervolgens illegale activiteiten bij jou plaatsvinden. De contante geldstromen maken het namelijk mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren. Op dat moment kun jij als ondernemer strafrechtelijk aansprakelijk worden gesteld en kan je pand worden gesloten. Ook deinzen criminelen niet terug voor bedreiging en geweld. Eenmaal in de greep van een crimineel, kom je er bijna niet van verlost

De campagne waarschuwt ondernemers voor criminelen die misbruik van hen willen maken. Bijvoorbeeld bij financiële problemen door de coronacrisis. Ben je benaderd door investeerders die je niet vertrouwt? Iemand die jou snel een ‘reddingsplan’ aanbiedt met contant geld? Of waar je twijfels bij hebt? Neem dan contact op met jouw financieel adviseur. Foute investeerders kun je melden bij de politie (0900 – 8844).

Meer informatie vind je op www.hetccv.nl/blijfalert

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen