Familie Stolzenbach voelt zich helemaal thuis in Geerpark

Foto: Gemeente Heusden

In Geerpark is het fijn wonen, omringd door het groen. Zo fijn zelfs dat bewoners er niet meer weg willen en zelfs generaties specifiek voor Geerpark kiezen. Bijzonder! De familie Stolzenbach voelt zich na een aantal jaren al helemaal thuis in Geerpark.

Vader Albert en moeder Marian verhuisden in 2019 naar een mooie patiowoning aan de waterslinger. Zoon Remco kocht vervolgens een tussenwoning in Goede Morgen en straks betrekt zoon Luke een bovenwoning in Tot Morgen.

Op de vraag waarom Marian en Albert de stap namen om naar Geerpark te verhuizen, vertelt Marian: “Dat kwam doordat het plan ons erg aansprak.” Waarmee Marian doelt op het ‘buiten’ wonen, midden in de natuur en natuurlijk het thema ‘duurzaamheid’ wat een belangrijke rol speelt in de woonwijk. “De huizen zijn al klaar voor de toekomst (gasvrij) én de vloerkoeling sprak ons erg aan nu de zomers steeds warmer worden.”

Albert vult daarop aan: “Ook het type woning (een patiowoning) was voor ons een pluspunt. Een slaap- en badkamer gelijkvloers en nog een bovenverdieping. Daardoor is er ook genoeg ruimte voor onze jongste zoon Luke die nu nog thuis woont. Hij heeft nu de hele bovenverdieping voor zichzelf.” En dat is inderdaad nu nog het geval, maar over een half jaar verhuist Luke. Gelukkig niet ver weg!

Eigen stekkie
Zonen Remco (27) en Luke (25) kochten namelijk ook beiden een huis in Geerpark. Daar zijn vader en moeder Stolzenbach maar wat blij mee: “We vinden het fijn om de kinderen in de buurt te hebben, maar toch ieder op zijn eigen stekkie”. Dat stekkie heeft oudste zoon Remco samen met zijn vriendin Vera gekocht. Hij vertelt daarover: “We wilden voor een nieuwbouwwijk gaan. Iedereen hier in de wijk is nieuw en zo leer je de mensen in de buurt heel snel kennen. De sfeer is hier ook prima en de contacten met de buren en andere bewoners in de straat zijn erg goed. Regelmatig wordt er wat georganiseerd. We vinden het sowieso ook fijn om in de buurt van ’s-Hertogenbosch te wonen. Daar wonen onze vrienden.”

Bovenwoning
Jongste zoon Luke vertelt over zijn keuze om een bovenwoning in Tot Morgen te kopen: “Momenteel zijn er niet veel huizen op de markt die je als starter kunt betalen. Vaak is het dan een oud en klein appartement. Nu heb ik een bovenwoning gekocht met genoeg ruimte én ik kan alles naar mijn zin inrichten. De nulopdemeter sprak mij ook erg aan.”

Ingeburgerd
Behalve de natuur, duurzaamheid en het type woning vinden ze dat er meer pluspunten aan Geerpark zijn. Zo ligt het erg centraal en ben je met de fiets zo in ’s-Hertogenbosch (waar Albert en Marian 32 jaar woonden), maar ook in Heusden of de Drunense duinen. Kortom: vader, moeder, zonen en schoondochter wonen fijn in Geerpark. Ze hebben zeker nog geen plannen om hier weg te gaan: “We zijn hier aardig ingeburgerd.”

In Geerpark word je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen struinen over het laarzenpad, zoeken beestjes in de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland en 100% elektrisch. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Met voorzieningen dichtbij, in het dorp Vlijmen en in Den Bosch om de hoek. De eerste bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Meer weten? Kijk op www.geerpark.nl, www.facebook.com/geerpark.

Tot Morgen is een project van Geerpark BV, een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen