Doe je ook mee met de Verspillingsvrije Week!

Foto: Verspillingsweek

Van 7 tot 13 september is het de Verspillingsvrije Week. Volgens een onderzoek van het Voedingscentrum uit 2019 verspillen we jaarlijks 34 kilo vast voedsel per persoon. Dat moet omlaag kunnen. Brood, zuivel, groente, fruit en aardappelen worden het vaakst weggegooid. Minder verspillen voelt goed, levert winst op voor het milieu en voor je portemonnee. Ook door geen voedsel weg te gooien.

Meedoen Doe jij mee? Je kunt natuurlijk op eigen houtje meedoen door minder voedsel te verspillen. Super! Je kunt jezelf ook aanmelden voor de Verspillingsvrije Week. Dat kan via www.samentegenvoedselverspilling.nl Je krijgt dan handige tips om jouw voedselverspilling te verminderen. Op deze website lees je ook meer informatie. Zo lees je hier bijvoorbeeld wat de impact van voedselverspilling op het klimaat is en wat op dit moment de top 10 van verspilling is.

Tips tegen voedselverspilling:
• Check je voorraad. Wat is nog maar kort houdbaar? Eet dat als eerst op.
• Maak een planning en een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je onnodige producten koopt die je later weer weggooit.
• Wees creatief met restjes.
• Kook op maat. Zodat je de juiste porties klaarmaakt en dus niets weggooit.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen