Aftrap van de Maand van de Ontmoeting

De maand oktober staat in het teken van ontmoeten binnen de gemeente Heusden. Wist je dat 44% van onze inwoners zich wel eens eenzaam voelt? In iedere kern en van jong tot oud zijn deze gevoelens er.

Op donderdag 30 september stond de coalitie Kom Erbij Heusden daarom op de markt. Hier trapten  ze samen met verschillende partners zoals Buurt Bestuurt de ‘Maand van de Ontmoeting’ af. In de maand oktober worden allerlei activiteiten georganiseerd voor inwoners waar meedoen en ontmoeten centraal staat. Met ruim 150 verenigingen, stichtingen en clubs in de gemeente en alleen al deze maand meer dan tweehonderd activiteiten is er altijd wel iets waar inwoners bij kunnen aansluiten. In de communicatiecampagne staan ook vier mooie Heusdense initiatieven centraal. Alle vier anders, maar met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. Met deze campagne willen we eenzaamheid bespreekbaar maken, willen we dat inwoners signalen leren herkennen en uiteindelijk actie ondernemen zodat we samen eenzaamheid kunnen terugdringen.

Coalitie Kom Erbij Heusden
In Heusden is er sinds 2019 de coalitie tegen eenzaamheid. Onlangs is de coalitie van naam veranderd. Zij gaan voortaan door het leven als de coalitie Kom Erbij Heusden. De coalitie heeft als doel om eenzaamheid te voorkomen, te signaleren en te bestrijden in Heusden. Bij ingrijpende gebeurtenissen ligt eenzaamheid op de loer. Denk aan een scheiding, verlies van een dierbare, pesten of ziekte. Maar ook een verhuizing of geboorte van een eerste kind kunnen voor eenzaamheidsgevoelens zorgen. Daarom heeft het onderwerp al langer de aandacht van de coalitie inclusief de gemeente.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen