Week van de Veiligheid

Foto: Gemeente Heusden

Van maandag 11 oktober tot en met vrijdag 15 oktober is de ‘Week van de Veiligheid’. Tijdens deze week willen we inwoners meer bewust maken van de signalen die kunnen wijzen op drugscriminaliteit. Op donderdag 14 oktober kun je bijvoorbeeld  tussen 11.00 en 16.00 uur terecht bij de ‘Bijtende Bende’ op de markt in Vlijmen.

Hier krijg je bij de zogenaamde Bende-bus tips en uitleg over hoe je drugscriminaliteit kunt herkennen. Door drugscriminaliteit te herkennen en ook te melden, zorgen we samen voor een veiliger Heusden. Kortom niet wegkijken maar aanpakken!

We lezen het dagelijks in het nieuws. Berichten over drugscriminaliteit en de gevolgen ervan. Bijvoorbeeld berichten over hennepkwekerijen in woonwijken en drugsafvaldumpingen in het buitengebied. Criminelen willen zo veel mogelijk geld en macht. Dit bereiken ze onder andere door het produceren van drugs, maar denk ook aan fraude en witwassen. Criminelen krijgen hierbij ook hulp van mensen uit de samenleving. Soms zonder dat diegene het in de gaten heeft. Denk bijvoorbeeld aan een elektricien die onbewust de elektriciteit voor een hennepkwekerij aanlegt of een vereniging die flink gesponsord wordt door een persoon om meer invloed te krijgen.

Melden helpt!
Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners en ondernemers ontzettend belangrijk! Zij zijn de ogen en oren in de wijk. Met hun oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Inwoners en ondernemers kunnen signalen van verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie of gemeente. Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Niet wegkijken!
In Heusden werken we met verschillende partners hard aan het bestrijden van criminaliteit. Hierbij gaat het niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners. De ‘Bijtende Bende’ is een initiatief in samenwerking van de gemeenten van Meierij (Boxtel, Sint-Michielsgestel, Heusden, Vught en Meierijstad), Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, politie en Meld Misdaad Anoniem. Wil je meer informatie en tips over wat jij kunt doen om samen te werken aan een veiliger Heusden? Kijk dan snel op www.nietwegkijken.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen