Zorgverzekering met een klein inkomen

Foto: Pixabay

De Gemeentepolis is voor inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen, mag het (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum. Heb je een HeusdenPas, dan mag je ook gebruik maken van de gemeentepolis. De regeling is vooral interessant voor mensen met hoge ziektekosten zoals chronisch zieken en gehandicapten.

De Gemeentepolis is een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. Zo kun je een pakket kiezen dat past bij jouw situatie. Heb je hoge zorgkosten, dan kan het meest uitgebreide verzekeringspakket interessant voor je zijn. Als gemeente dragen we aan deze polis € 35 per maand bij. Die korting is al verrekend in het premiebedrag. In dat geval heb je dus een brede dekking voor relatief minder geld. De gemeentepolis 2022 wordt aangeboden door de zorgverzekeraars CZ en VGZ.

Hoe kies je een pakket?
De zorgverzekeraars CZ en VGZ  accepteren je voor elk pakket, ook bij een mindere gezondheid. Voor een aanvullende verzekering is wel van belang dat je geen schuld hebt bij de zorgverzekeraar. Kijk op www.gezondverzekerd.nl  wat de verschillen zijn tussen je huidige verzekering en de pakketten in de Gemeentepolis. Je kunt dan ook zien welk pakket, in jouw situatie, het beste past en wat de kosten zijn.

Aanmelden vóór 1 januari 2022
Wil je de Gemeentepolis aanvragen? Doe dit dan vóór 1 januari 2022 via www.gezondverzekerd.nl Wil je dat iemand met je meekijkt? Dan kun je hiervoor terecht bij het spreekuur Geldzaken van de Bijeen teams. Bel voor een afspraak naar Bijeen: (073) 782 01 78 (dagelijks tussen 9.00-13.00 uur). Meer informatie over de precieze inkomensbedragen vind je op www.baanbrekers.org.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen