Janny Kuijs-van Gelderen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Foto: Arna Schoemans

Burgemeester Willemijn van Hees heeft zaterdagmiddag aan Janny Kuijs-van Gelderen (67 jaar) uit Vlijmen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De decoratie had plaats bij het Patronaat in Nieuwkuijk tijdens de receptie die vanwege het afscheid van Janny Kuijs-van Gelderen door de Stichting Eigen Wijs wordt georganiseerd, waarbij bestuursleden en vrijwilligers uitgenodigd waren.

Redenen van onderscheiding:
Janny Kuijs is al minimaal 16 jaar als vrijwilliger betrokken bij de truckersdag, die wordt georganiseerd door de Stichting En Route. Zij was betrokken bij de organisatie, benaderde potentiële deelnemers (de zgn. VIP’s) hielp mee voor een vlekkeloos verloop van de dag, inclusief persoonlijke verzorging van de VIPS, de feestavond etc.

In 1992 kwam Janny via haar zoon Patrick in aanraking met VOGG ‘Het Zorgenkind’ in Vlijmen en zette zich al snel in als vrijwilliger. De VOGG Het Zorgenkind heeft in de loop van de jaren verscheidene statutaire wijzigingen en naamsverandering ondergaan en uiteindelijk was Janny Kuijs-van Gelderen medeoprichter van een zelfstandige Stichting, genaamd Eigen-Wijs, die in 2010 het levenslicht zag.

Als mede initiatiefnemer van deze stichting heeft Janny bij de totstandkoming van Eigen-Wijs bestuursverantwoordelijkheid op zich genomen en was zij sinds dat moment penningmeester.

Naast de gebruikelijke bestuurstaken en – verantwoordelijkheden bleef zij ook de onvermoeibare vrijwilligster. In de loop der jaren groeide zij uit tot een alwetende steunpilaar, ‘de moeder van de club’  Zij zorgde er voor dat alles op rolletjes liep tijdens de vele activiteiten en festiviteiten.

Met dank aan Arna Schoemans voor de foto

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 3750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen