BOA’s Heusden controleren extra op overlast honden

Foto: Pixabay

Hondenpoep is ergernis nummer één, in nagenoeg geheel Nederland. Voor heel veel inwoners van de gemeente Heusden is dat niet anders. De klachten hierover zijn ook terecht, alleen de oplossing van dit probleem is vaak lastig en waarschijnlijk ook een utopie.

Het probleem zit namelijk niet bij de hond, maar bij het baasje. Die is verplicht de hondenpoep netjes op te ruimen en dat wordt vaak “even” vergeten, of brutaalweg gewoon niet gedaan. Dit terwijl het tegenwoordig met de diverse beschikbare hondenpoepzakjes geen probleem hoeft te zijn. Ook is er binnen loopafstand vaak een hondenpoepbak te vinden, waar het baasje het zakje weer weg kan gooien. Los van het feit dat het toch normaal is dat je de poep van je eigen hond netjes op ruimt.

Voor de boa’s is de aanpak van deze baasje ook problematisch. De wet schrijft nu eenmaal voor dat de boa zelf moet constateren dat de hond zijn behoefte heeft gedaan en dat het baasje, of in ieder geval diegene die op dat moment de hond uit laat en hiervoor dus verantwoordelijk is, de poep niet heeft opgeruimd. Pas dan kan de boa hiertegen optreden.

Daar wordt de komende periode extra aandacht aanbesteedt. Tegen overtreders zal verbaliserend opgetreden worden. Geen waarschuwingen meer. Naast extra aandacht voor het niet opruimen van de hondenpoep, wordt ook gecontroleerd op het niet aanlijnen van de hond en/of het bij zich hebben van een opruimmiddel.

Als je in overtreding bent kan je een boete krijgen van € 109,–, of € 159,– . Toch zeker de moeite waard om je aan de regels te houden. Los van het feit van een behoorlijke boete, werk je mee aan het voorkomen van veel ergernissen bij medebewoners. En werk je mee aan een schone en veilige woonomgeving.

Wil je meer weten over de werkzaamheden van onze boa’s? Bekijk dan hun eigen pagina! Hierop zijn maandelijks blogs te lezen over wat zij meemaken in onze gemeente.

> Klik hier door naar de BOA blogs.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Reacties

Cookieinstellingen