Lieke Pelders over taarten

Foto: Lieke Pelders

Op Facebook kwam gisteren de nieuwe pagina ‘Van de Taart’ voorbij. Een initiatief van Lieke Pelders uit Drunen. “Ik maakte al taarten voor vrienden en familie. Op een gegeven moment kreeg ik zoveel positieve reacties, dat ik het professioneler ben gaan aanpakken.”

De vijfentwintig jarige Lieke heeft gewoon een fulltime baan en is ook niet van plan daarmee te stoppen. “Het taarten maken is echt een hobby. Ik doe dat echt gewoon erbij.” Maar aan je hobby besteed je graag veel tijd. “Ik vind het leuk om te doen en kan mensen blij maken met de taarten. Bij mij is eigenlijk alles mogelijk, ik maak de taart helemaal naar persoonlijke wens. De vullingen maak ik ook zelf; dus daar kun je ook alle kanten mee op.”

Een aantal jaren terug begon Lieke met het maken van taarten. Ze zag dat de dochter van de nieuwe vriend van haar moeder (het woord stiefzusje gebruikt ze liever niet) vaak taarten maakte en nam die hobby een beetje over. “Ik zag dat bij haar en begon toen zelf ook met bakken. Een tijdje later ging zij haar taarten ook echt verkopen. Toen dacht ik: dat is eigenlijk echt wel leuk.”

Toch is Lieke toen niet meteen begonnen met het verkopen van taarten. “Ik vond mezelf eigenlijk niet goed genoeg om ze ook echt te verkopen. Daarom bleef het gewoon bij taarten maken voor mijn vrienden.” Op een gegeven moment stopte haar stiefzus met taarten maken. “Ik kreeg eigenlijk al haar spullen en ging daardoor nog meer en professionelere taarten maken.”

Door alle complimenten die ze kreeg, begon Lieke te geloven dat haar taarten wel goed genoeg waren. En de foto’s spreken voor zich. De taarten zien er heerlijk uit! Voor meer informatie kun je terecht bij Van de Taart.

Reacties